3-0-seger mot Landskrona BoIS

Publicerad 07 februari 2009

***Uppdaterad***
Drygt 1 500 åskådare såg MFF:s hemmapremiär som också blev årets första seger: 3-0 mot Landskrona BoIS efter två mål av Guillermo Molins och ett av Agon Mehmeti.
– En gedigen insats av oss, för att vara i början av februari, sa Roland Nilsson efter matchen.

Mellan 1 600 och 1 700 – enligt uppgift från polisen – hade tagit sig till träningsplan 9 för första chansen att se MFF spela match 2009. De kämpade tappade mot fukt, kyla och i slutet av andra halvlek också ett lätt regn – men fick fin belöning i form av årets första seger och tre vackra mål.

Efter en trevande start tog MFF ledningen i 12:e minuten genom Guillermo Molins, som serverad en cross av Edward Ofere på egen hand bröt in både vägvinnande och vackert och satte bollen i nät. I 39:e minuten ökade Gische på sin egen målskörd och MFF:s ledning med en smart nick på inlägg av Jeffrey Aubynn. I andra halvlek var MFF-dominansen stundtals stor med flera bra målchanser, men 2-0 stod sig ända fram till den 89:e minuten då inbytte Agon Mehmeti tunnlade målvakten efter ett fint anfall.

Efteråt var Roland Nilsson nöjd med vad han fått se sitt manskap prestera.
– Jag tycker vi ser stabila ut. En gedigen insats av oss, för att vara i början av februari. Det syns ju var vi är – och det finns förstås ett antal saker vi måste jobba vidare med. Men intentionerna är bra, och det börjar bli bättre ork och fart.

Det får emellertid sägas vara Landkrona som inledde matchen bäst. BoIS fick till lite spel på offensivt mittfält och hotade en och annan gång, medan MFF fick förlita sig på långa bollar.
– Det fanns en liten anspänning i början, det syntes att vi är lite ovana att spela match, och spela inför vår publik, vi kunde inte slappna av. Men efter tio minuter blev det bättre, och när det första målet kom släppte det… rörelserna började sitta. Sedan kontrollerade vi matchen ganska bra, sa Roland.

Hur tycker du försvarsspelet fungerade?
– Det såg bättre ut idag. Det är fortfarande lite grejor som händer… och lite gamla synder sedan ifjol när vi går bort oss. Men det gäller inte bara den bakre fyran utan genom hela laget, i en del lägen gör vi inte jobbet fullt ut.

De båda nyförvärven Ricardo och Daniel Larsson tog chansen att presentera sig för sin hemmapublik och ge ett gott första intryck. Roland Nilsson fick se sina förstärkningar ta varsitt steg vidare i processen att bli ett med laget.
– Daniel Larsson har sett väldigt pigg ut, och han känner sig väl hemma här. Ricardo kommer att behöva lite tid för att anpassa sig – men han har väldigt mycket fotboll i sig.

Stor matchhjälte blev Guillermo Molins med sina två mål i första halvlek. Så här beskriver han själv sina mål:
– Jag tar ner en lång cross av Ofere på bröstet. Jag får först bollen lite för långt ifrån mig men hinner upp den. Jag fintar förbi en försvarare, petar sedan förbi en till och gör tunnel på målvakten. Det andra är ett fantastiskt inlägg av Jeffrey Aubynn mot bortre stolpen, jag är framme och det är bara att nicka in den.

Bara och bara… Gische nickade lurigt bollen i marken och ställde målvakten. Efter matchen berättade Roland Nilsson att det var en inövad situation.
– Vi har jobbat med att få till fler inlägg, och det fungerade idag, bekräftade Gische.
Roland tyckte också – på tränares vis – att hans adept var duktig framåt men sämre bakåt i första, vilket ju om inte annat på grund av de två målen är lätt att hålla med om.
– Det har han rätt i. Men det är ju bara andra matchen på fem månader, så allt sitter inte… och konditionen är inte på topp. Jag kände att det började göra lite ont i ljumsken efter 60 minuter, och då är det lättare att göra slarvfel, sa Gische.

Det ser ut som om du har blivit lite större och starkare i kroppen, stämmer det?
– Ja, jag har nog gått upp lite. Det är mycket tack var John, alltså John Phillips, vår nye fystränare. Han gör så att det är kul att köra fys. Även om det är jobbiga övningar så har man roligt under tiden – och då ger det mer.

Molins har nu tillhört MFF:s A-trupp i ett och ett halvt år, sedan han flyttades upp som målspottande anfallare i reserv- och juniorlag.
Har du ”förlikat dig” med att spela yttermittfältare nu en gång för alla?
– Jag väntar fortfarande på chansen som anfallare, men det verkar inte bli så…
Tja, kommer målen från kanten istället går väl det precis lika bra?

Nästa träningsmatch för MFF infaller redan på onsdag, då en kombination av A- och U21-spelare möter Stadslaget, därefter väntar bortamatch mot Elfsborg nästa lördag.

Tobias Christoffersson