2-2 på Strandvallen

Publicerad 03 maj 2012

MFF tog ledningen med 2-0 i första halvlek, men det räckte inte: i andra kvitterade Mjällby och därmed har MFF fortfarande aldrig vunnit en allsvensk match på Strandvallen…

MFF tog ledningen redan efter sju minuters spel genom lagets pålitligaste målskytt Jimmy Durmaz, som rakade in Daniel Larssons fina framspelning till 1-0. MFF utökade ledningen efter 19 minuters spel, när Jiloan Hamad tryckte in returen på en ypperlig frispark av Ricardinho. Ett MFF som dominerade första halvlek fullständigt och kunde har gjort et eller två mål till.

Så andra halvlek. Och ett MFF som snart tappade mark till ett nu betydligt alertare Mjällby, som vann decimeter på decimeter av planen och tog över matchen. I 59:e minuten kom följdriktigt reduceringen till 1-2, och hemmalagets övertag fortsatte. MFF såg ut att hålla stånd och hade någon möjlighet framåt, men med sju minuter kvar kom kvitteringen – och kvittot på en riktigt svag himmelsblå andra halvlek.