2-2 för B-laget mot Kalmar

Publicerad 23 april 2007

***UPDDATERAD*** En pinne mot Kalmar borta, men enligt Alf Westerberg en mycket bra insats av B-laget. Och inte minst: 90 minuter för Johan Andersson.

Kalmar FF B – Malmö FF B 2-2 (0-1)

0-1 41 min Edward Ofere
1-1 55 min David Elm
2-1 83 min Amar Rondo
2-2 92 min Philip Milenkovic

MFF:s startuppstälning:

Festim Bytyqi

Philip Milenkovic, Daniel Theorin, Gabriel, Christian Järdler

Guillermo Molins, Robin Nilsson(15), Edvin Demir

Johan Andersson

Edward Ofere, Adam Weiszewski(67).

Bänken: Max-Ludwig Gustafsson(mv), Jasmin Sudic(15), Christoffer Lundin(67), Viktor Dahlgren.

– Vi gör en mycket bra match, och förtjänar egentligen att vinna – men eftersom vi kvitterade först på tilläggstid så får vi vara glada och nöjda ändå, säger Alf Westerberg efter att B-laget spelat 2-2 mot Kalmar FF borta i U21 Södras andra omgång.

– Det var en bra, intensiv match för oss. Kalmar var som alltid fysiskt starka; vi fick jobba ordentligt. Inte så många målchanser.

Robin skadad igen
MFF fick en bra start i matchen, men blev störda av en tråkig händelse redan efter kvarten: Robin Nilsson tvingades utgå med en ny bristning i låret. Philip Milenkovic ersatte honom som central defensiv mittfältare medan Jasmin Sudic kom in på högerbacken.

– Philip klarade sig bra i den rollen, även om den var lite ovan.
Efter 41 minuters spel nickade Edward Ofere in 1-0 till MFF efter ett fint anfall där Philip Milenkovic vände spelet på mitten och Christian Järdler slog ett känsligt inlägg.

Redan tio minuter in i andra halvlek kvitterade emellertid Kalmar efter att lite lättvindigt ha kommit fram på MFF:s högerkant. Och med sju minuter kvar tog smålänningarna ledningen, också det lite för enkelt.

Kvittering med drömträff
– Men vårt försvarsspel var väldigt bra på det stora hela. Och efter deras ledningsmål hade vi en väldigt bra period med flera möjligheter att göra mål. Guillermo Molins sköt i stolpens insida.

Till slut kom så en rättvis kvittering, men det dröjde in i andra övertidsminuten. Då fick Philip Milenkovic drömträff och krutade in 2-2 från 25 meter, stolpe in upp i krysset.

– Äntligen något att jubla över efter en tung vecka, tyckte Alf, kanske främst med ett tungt senaste dygn i tankarna…

Johan Andersson övertygade
Tillbaka efter nästan tre månaders skadefrånvaro gjorde Johan Andersson sin MFF-debut, spelade hela matchen som nr 10 – och gjorde det bra.

– Johan gör en god insats. Han är klok och bra med bollen, visar bra kvaliteter i sitt passningsspel och hittar bra ytor. Får han kontinuitet i sitt spel ska han vara med och konkurrera, inte bara om den platsen utan om andra positioner också.

Några andra spelare du vill lyfta fram idag?
– Vi är bra över lag idag. Gabriel tar ett rejält steg framåt, Christian Järdler är bra på vänsterkanten. Guillermo Molins är på väg, och Erdin Demir gör en jättebra match till vänster på mittfältet – inga problem alls att klara tempot i 90 minuter.

Nu dröjer det mer än tre veckor tills nästa U21-match, mot Landskrona BoIS borta.
– Men vi har också en cupmatch mot Stenungsund, vi får se hur vi gör där, säger Alf Westerberg.

/Tobias Christoffersson

———————–
Inför matchen

Den 2 februari skadade han sig. Men idag den 23 april är han tillbaka. MFF:s nyförvärv Johan Andersson får äntligen göra debut i MFF-tröjan, låt vara i B-laget.
– Johan har tränat utan inskränkningar i åtminstone 10 dagar och har byggt upp sig dessförinnan, säger Alf Westerberg.

Och med Marcus Pode sjuk (förkyld) och Labinot harbuzi som dels fick 40 minuter i gårdagens A-match, dels i denna fick en smäl på foten – ja, då är det inget tvivel om att Johan matchas som nummer 10 i B-laget mot Kalmar.

Håkan Svensson har ännu lite problem med knäet och sparas, vilket ger Festim Bytyqi mer speltid och hans J-kollega Max-Ludvig Gustafsson plats på den rena junioränken.

Matchen spelas i Kalmar med avspark 17.00.