2-1 – slutresultat!

Publicerad 17 juni 2003

0-1-underläget i paus blir till 2-1-seger, Ijeh vänder matchen och MFF tar tre mycket tunga allsvenska poäng.

Hemsidan har direktrapporterat från matchen, vars händelser går att tugga i sig lite baklänges nedan. Ett mer sammanhängade matchreferat finns att läsa under ”Senaste Matchreferat” / ”Matcher”.

—————
(Stopptid)
Niklas Skoog satsar på solomål och är mycket nära att lyckas, går förbi en HBK-back och drar en, men skottet ur svår vinkel går i burgaveln.
———
(83 min)
Lysande chans till 3-1, Yngvesson slår läckert vinklat skott i båge mot mål från vänster, men bollen går istolpen (?) och ut. Strax efter ny möjlighet, där Ijeh sånär spelar fram Skoog. Innan och efter två HBK-halvchanser.

(80 min)
Med tio minuter kvar gör Niklas Skoog 2-1, en retur på ett vidunderligt skott av Olof Persson. HBK har tappat mark, MFF jagar hårt.

—————-
(71 min)
HBK-frispark 10 meter utanför straffområdet. MFF blockerar den och gör en glimrande kontring. Skoog spelar Mattisson som hittar Ijeh på vänsterkanten. Han stannar till, tittar och slår ett mellanting mellan skott och inlägg som dimper precis på mållinjen och Conny Johansson i HBK-målet har stora problem att freda sin kasse.
(74 min)
MFF-frispark av Höiland bakifrån mittplan till höger, Ijeh i perfekt läge framför mål nickar, men målvakten räddar.
(77 min)
Matchen är glödhet nu, med många tuffa dueller. Mattias Thylander – inbytt i 58:e minuten – lämnar plan med rvå gula och därmed ett rött kort!

————-
(67 min)
Tre minuter efter målet har han ett nytt läge, Ijeh, och får på ett bra lyft skott över.
Nu böljar matchen bseinningslöst, och HBK har också haft två heta lägen. Matchen har också hettat till, närkamperna hårdnat. Vid två tillfllen har framstormande MFF:are stoppats väl brutalt.

(70 min) Bra frispark efter en sån brutal situation: Skoog lättar in till Majstorovic nere vid stolpen, som är nära att få träff.

——————
Han har varit på plan i sjutton minuter. han får bollen sju åtta meter utanför straffområdet, avancerar, går en lite avig väg till höger, förbi en spelare och skjuter. Inget kanonskott, ingen tåfjutt. Men det perfekt sakliga, resultatgivande målskottet som är lika med skyttekungens comeback och kvittering i matchen!

Det kan tilläggas att målet kom i helt rätt tid, då HBK:s tunga mittfältare såg ut att börja ta över lite.

(51 min) MFF:s klaraste chans: frispark långt bakifrån mittplan till höger går in i klungan i straffomårdet, där Jon Jönsson är på den i öppet läge. Mycket nära mål.
(53 min) Ny frispark i betydligt farligare läge, en meter utanför straffområdet till vänster. Skoog slår en svepande bredsida som målvakten boxar.
Nu har MFF tagit kommandot i matcher och producerar möjlighet på möjlighet, bland annat ett bra skott av Jon Jönsson.
Pubiksiffra: 16 632.

——
Händelser i första halvlek
——
32 min) HBK-hörna ger farligt skott strax utanför Aspers mål.
(34 min) Farlig HBK-frispark 7-8 meter utanför straffområdet. Frisparken blir misslyckade, men dessvärre fick Olof Persson en varning vid situationen, och är därmed avstängd nästa match.
(40 min) Målchans för MFF: Höiland slår ännu en lång, bra passning in mot straffområdet, Niklas Skoog kastar sig ner och nickari farligt läge, men bollen vill inte in.
(42 min) Elnaga löper upp med bollen och fixar inkast
(43 min) Bra MFF-sekvens: smarbete Höiland-Skoog-Mattisson på höerkanten ger inspel till Jon Jönsson, som passar bakåt. Där finns Thomas Olsson, som får på ett bra skott strax utanför.
(45 min) Nytt bra skot, denna gång från HBK:s Mikael Nilsson. Asper tippar till hörna.
(Stopptid) En sista bra MFF-möjlighet: på nytt farligt inlägg från Höiland.

P A U S
——–
(23 min) Hörna nummer fem är bättre: i kalabaliken är ett MFF-ben nära att styra in bollen, som emellertid går utanför.
(24 min) Flygande HBK-anfall stoppas resolut av Olof Persson
(25 min) I ett flygande MFF-anfall stoppas Andreas Yngvesson väl bryskt, frispark i bra läge cirka 10 meter utanför straffområdet, men Kristian Bergström skjuter relativt högt över.
(26 min) Bra MFF-anfall där Höiland, som vait mycket aktiv i spelstart- och uppspelsfaserna lättar en boll in mot Thomas Olsson, som hittar Yngvesson. MFF biter sig fast lite efter… kunde gått. Höiland fortsätter mata bollar, Mattisson fortsätter jaga – det är på högerkanten det händer saker för MFF så här långt.

———–
(16 min) en het situation som med flyt kunde gett kvittering: Andreas Yngvesson och HBK-målvakten jagar samma boll och går ihop.
(18 min) Igor S drar blixtsnabbt två MFF:are, men får inte till inspelet i straffområdet. MFF kontrar därefter.
(19 min) Niklas Skoog avancerar snyggt in i straffområdet till vänster, men satsar på svår fint istället för svår passning.
(22 min) MFF:s fjärde hörna, Mattisson slår den. Det kan konstateras att ingen av dem varit vidare lyckade.

———-
1-0 till HBK Sharbel Touma får avancera fram fritt från mitten och på väg in i straffområdet får han på ett kanonskott som Asper motar till retur, på vilken Mikael Nilsson hinner först. Utan besvär kan han raka in ledningsmålet.

Två minuter efter målet har MFF två hörnor, varav den senare blir farlig: Jon Jönsson nickar strax utanför vänster stolpe.

Desförinnan har MFF haft en farlighet i första minuten, när en till synes meninglös långboll av Höiland fångas upp av Mattisson och spelas in, Skoog snabbt i djupet mot Yngvesson som går omkull i straffområdet. MFF hade ocks en hörna i tredje minuten, efter skott av Skoog. HBK har haft ett farligt anfall.

I åttonde minuten tvingades Joel Borgstrand utgå, och ersattes av Emil Jensen.