2-0 mot HBK – femte raka!

Publicerad 23 augusti 2010

MFF besegrade Halmstads BK borta på Örjans vall med 2-0, båda målen inprickade av Agon Mehmeti. Femte raka segern för de himmelsblå, och femte raka matchen utan insläppt mål!

Han stod över träningen igår söndag med halsont och hade ett frågetecken efter sin nominering i truppen. Men Agon Mehmeti fick ju smak på att sänka HBK på Örjans vall ifjol – två mål i 3-0-segern då – så han gick inte att stoppa i år heller.

Agon tryckte in bollen i mål redan i den 30:e minuten, elegant frispelad av Jimmy Durmaz, men linjedomaren vinkade för en antingen hårfin eller felaktig offside. Istället fick han vänta till den 42:a minuten, då Guillermo Molins serverade honom en fin framspelning i högerposition. Agon tog emot – och drog till.
– Det var bara att lägga in den på bortre så var det mål, som han själv uttryckte saken i tv-intervjun i paus.

1-0 till MFF strax innan paus, fullt rättvist efter markant spelövertag och en hel del fint passningsspel i hällregnet. Och 21 minuter in i andra halvlek slog Agon till igen. Den här gången direkt på ett tillbakaspel av Daniel Larsson, precis som ettan ett flackt skott mot bortre, fast den här gången mer överraskande och ännu svårare för målvakten, via stolpens insida in.

HBK hade sina möjligheter i matchen, särskilt i första, men tog dem inte tillvara – och därmed vann MFF såväl mycket klart som mycket rättvist.