18 man på plats i Istanbul – onsdag

Publicerad 14 september 2005

Di Blåe i Blå Moskén och Prahl-ambition oavgjort – lite uppdatering från Turkiet.

MFF genomförde onsdagen i Istanbul enligt programmet. Efter liten sovmorgon och frukost sightseeing-tur genom staden med Di Blåe i Blå Moskén och prutorgier på allehanda varor i den stora basaren som höjdpunkter. Efter det lite vila och softning vid poolen – även idag har det varit 29 grader varmt och sol.

Innan kvällsträningen hölls officiell presskonferens, där Tom Prahl underströk att det var skönt att så snabbt få en ny, viktig match att fokusera på efter förlusten mot Djurgården, att det är Besiktas som är klara favoriter och att ett oavgjort resultat och ett möte som lever inför andra matchen är något att vara nöjd med.
”Vi kan inte summera säsongen efter varje omgång, det måste vi vänta med tills efteråt; vi vet ännu inte hur det gick… Vi hoppas på många bra kommande matcher i höst.”, ungefär så uttryckte sig Prahl om inställningen i stunden, enligt Patrik Jandelin på plats.

Läget i truppen är bra. Alla 18 är beredda att spela, med en viss tveksamhet i marginalen för Anders Andersson, som tränade för sig själv idag.

Mattias Aspers närmast gränslösa kändisfaktor fortsätter fascinera. ”Alla” på stan känner igen honom och turkisk media intresserar sig i princip uteslutande för den man som vistades 5 månader i Istanbul 2002.

Imorgon torsdag är matchdagen och truppen följer sitt invanda mönster; var och en laddar på sitt vis utan några organiserade aktiviteter.

– – – – – – – – – – – – –
TISDAG

29 grader varmt och sol mötte MFF när laget landade i Istanbul kl 16 tisdag lokal tid (= minus en timme). Efter transfer och inkvartering skakade den 18 man starka truppen av resan med ett joggingpass i en av stadens parker, följt av lite styrketräning.

De aderton:
Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter
Försvarare: Olof Persson, Peter Abelsson, Joseph Elanga, Jon-Inge Höiland, Glenn Holgersson, Raoul Kouakou.
Mittfältare: Anders Andersson, Thomas Olsson, Hasse Mattisson, Yksel Osmanovski, Samuel Barlay, Jesper Bech, Behrang Safari.
Anfallare: Afonso Alves, Marcus Pode, Rawez Lawan.

Inte med: Niklas Skoog (långtidsskadad), Jari Litmanen (skadad), Daniel Andersson (avstängd), Edward Ofere (ej spelklar).

Ett glädjande besked i truppen: Anders Anderssons befarade ljumskskada verkar inte vara värre än att han sannolikt är fit for fight till torsdagens match.

Två intryck från första dagen i fotbollstokiga Turkiet. Mattias Asper är långt ifrån bortglömd från sin sejour i Besiktas 2002, och han hamnade direkt i turkiska massmedias fokus med intervjuer för en handfull TV-bolag; på så vis har han axlat Jari Litmanens roll från vistelsen i Israel härförleden. Samtidigt hälsas hela laget med många tummar upp och glada ”lycka-till”-tillrop ute på stan, i förstone kanske lite förvånande – tills det gick upp att de välvilliga sannolikt var anhängare till någon av Istanbuls två övriga storklubbar Galatasaray eller Fenerbache…

Onsdagen ägnar MFF en sedvanlig stadsrundtur på dagen, samt officiell presskonferens och kvällsträning på matcharenan 20.00.

Dagen efter matchen, fredag, genomför MFF en förmiddagsträning i Istanbul, eftersom hemfärden är sen med ankomst Köpenhamn först en bra bit framåt kvällen.

Spelare och ledare ser trots förlusten mot Djurgården starkt fram emot att fullfölja en säsong som är långtifrån över, till exempel väntar två prestigefyllda skånederbyn på hemmaplan den närmsta framtiden – och självklart ser alla extra fram emot (minst) två Europamatcher till.