18 man mot Örebro

Publicerad 18 maj 2007

Sören Åkeby tar med sig två extra spelare i bussen som lämnar Malmö lördag morgon. Det är Joakim Nilsson och Christian Järdler som gör samma trupp som mot HIF sällskap till Örebro inför söndagens match mot Sportklubben.

***Uppdaterad med webbklipp.***

18-mannatruppen:

Jonas Sandqvist, Håkan Svensson

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Anders Andersson, Behrang Safari, Christian Järdler

Jon Inge Höiland, Daniel Andersson, Joakim Nilsson, Yksel Osmanovski, Ola Toivonen, Marcus Pode, Johan Andersson, Jonatan Johansson, Edward Ofere, Gabriel, Guillermo Molins.

skadelistan: Jari Litmanen, Junior, Anes Mravac, Philip Milenkovic.

MFF kopierar upplägget till premiärmatchen mot Elfsborg när bortaresan i sjunde omgången går en bit längre, närmare bestämt till Örebro och Behrn Arena. Då denna liksom Borås dito ståtar med konstgräs valde MFF också nu att förlägga näst sista träningen till Heleneholm. Med snöhögar omkring fungerade mattan som hjälpligt substitut i vårvintras, men att i försommargrönskan se stans bästa fotbollsspelare visa upp sin skicklighet på död plast med fantastiskt gräs på snart sagt varje gård blir lite absurt… sådana är emellertid villkoren i svensk elitfotboll, stundom.

En spelare som inte var på plats att visa upp sin skicklighet i till exempel tvåmålsspelet var Daniel Andersson, som på grund av sträckningen han ådrog sig i slutet av matchen mot HIF försiktigtvis tog en tur i Pildammarna istället; Gabriel och Joakim Nilsson fyllde upp för honom. Sören Åkeby tar alltså 18 spelare med sig till Örebro, varav två ska bort i den sedvanligt sextonhövdade matchtruppen. Manskapet består av samma som mot HIF, plus Joakim Nilsson som är tillbaka från avstängning, och Christian Järdler, som är tillbaka från den lilla skada som hindrat honom efter matchen mot Hammarby. Tillbaka i full träning med laget är Niklas Skoog och Robin Nilsson, medan Labinot Harbuzi och Jari Litmanen sågs träna för sig själva på stadionområdet.

Sören Åkeby har sett delar av tisdagens segermatch mot HIF igen, och planerar ytterligare analystid i bussen upp till Örebro.
– I 60-70 minuter var vi riktigt bra, sedan tappade vi och började panga istället för att spela oss ur situationerna. Vi jobbar med att hålla nivån uppe i 90 minuter, att fortsätta våga spela och inte tappa modet, säger Sören, och tillägger:
– Jag tycker att vi skulle ha dödat matchen i första, då vi hade ett par jättechanser
Nästa uppgift: Örebro SK.
– Det är på hemmaplan de ska vinna sina matcher. Örebro kommer säkert att spela med lågt försvarsspel och försöka kontra som de brukar, och det gäller att vi är kloka så att vi inte går bort oss, säger Sören Åkeby inför matchen.

Spelarbussen lämnar Malmö lördag morgon och kör ett sista träningspass inne på Behrn Arena 17:00. Hemsidan återkommer med definitiv matchtrupp – håll tills dess utkik efter Webb-TV med Alf Westerberg.

/Tobias Christoffersson

Alf Westerberg analyserar motståndet:
Alf är inte orolig över konstgräset. (20 mb)
Du laddar enklast hem filmen genom att högerklicka på länkenoch
välja ”Spara som …”