1500 flickor och pojkar spelade fotboll med MFF i somras

Publicerad 28 augusti 2018 i Nyheter

MFF:s sommaraktiviteter fortsätter att locka tusentals unga över hela Skåne. Vi ser tillbaka på en fantastisk sommar som bjöd på glädje, gemenskap och många timmar fotboll.

För andra året i rad arrangerade Malmö FF tillsammans med MKB Fastighets AB och Hyllie IK sommarfotboll för barn mellan 7 och 11 år. Syftet är att få flickor och pojkar från olika stadsdelar i Malmö att träffas och utöva en meningsfull aktivitet på sommarlovet. Intresset var stort och de hundra platserna gick snabbt åt. 

– Det har varit fantastiskt kul. Barnen är vår framtid och vi gör det här för dem. De får lära sig om laganda och träffa nya kompisar från andra stadsdelar. Vi har hela Malmö representerat här. Det betyder mycket, säger Nurgül Iljas Eminovska, chef för MKB Fastighets AB:s sociala projekt.

Hon får medhåll av föräldrarna Gulcan och Nedzmi Alievski som satt med vid sidan av planen och tittade på när sonen Emir spelade.

– Vi har bytt dagar på jobbet och tagit ledigt för att vara med. Det är trevligt att så många barn får träffas och sporta under sin ledighet. MFF:s och MKB:s arrangemang har varit jättefint, säger föräldarna Gulcan och Nedzmi Alievski.

De tre dagarna i Hyllie har präglades av gemenskap och glädje. MKB hoppas på en repris nästa år.

– Det sociala som MFF gör är oerhört viktigt. Ledarna hanterar barnen bra. Det är ordning och reda men på ett skämtsamt och avslappnat sätt, säger Nurgül Iljas Eminovska.

Utöver MKB-samarbetet i Hyllie arrangerade MFF träningsveckor på sju olika orter i Skåne och – nytt för i år – i småländska Ljungby. Per Ågren, sportchef ungdom, är glad över den fina responsen bland deltagare, samarbetsklubbar och föräldrar.

– Det var ännu en lyckad sommar. Vi hade fantastiskt väder, vilket är en god förutsättning för att det ska bli bra. Men det viktiga var att vi kunde stå för bra träningsarrangemang och att tjejerna och killarna bjöd på så mycket glädje, säger han.

– Intresset är fortsatt stort och det är ett tecken på att vi och våra samarbetsklubbar gör det bra. Vi har redan börjat planera inför nästa sommar.

huvudpartners

officiella partners