13-åring i Malmö FF Skånemästare i bolljonglering!

Publicerad 30 juni 2002

Fotbollens dag på Tosselilla innehöll det mesta. Sommarvärme och sol blandades med regn och rusk. Publiktillströmningen kunde varit bättre men de som var på plats bjöds på massor av fotboll i alla dess former inklusive VM-final och världsrekord. Bolljongleringen vanns av Malmö FF:s P14-kille Nazad Asaad på otroliga 3785 tillslag!

Tosselilla hade hyrt in en 35 kvadratmeter stor bildskärm med extra ljudanläggning för att ge besökarna en rejäl upplevelse. Dessutom hade man tagit dit världsmästaren i bolljonglering Tomas Lundman som i pausen slog sitt gamla världsrekord i liggande(!) jonglering med ett par sekunder och nu är uppe i 7 minuter och 15 sekunder.

Innan VM finalen så hade de fem deltagande klubbarna Köpingebro IF, Lunds BK, Sjöbo IF, Stattena IF och Malmö FF laddat upp med kvalificeringstävlingar i bolljonglering, längdskjutning, straffsparkar och fotbollskunskap. Dessutom kunde man spela spontanfotboll och i Skånes fotbollsförbunds regi ta teknikmärken. Efter VM-finalmatchen var det dags för finalspel i de olika grenarna. I straffskjutningen ställdes man i finalen mot Malmö FF:s och landslaget målvakt Caroline Jönsson. De tre finalisterna i varje gren och klass fick diplom och vinnarna även en officiell VM-fotboll och biljetter till matchen Malmö FF- Hammarby IF.

Man kan bara konstatera att vi har många duktiga pojk- och flickspelare i Skåne och många gjorde bra ifrån sig på fotbollens dag men den klart mest lysande stjärnan denna dag tillhör Malmö FF och heter Nazad Asaad. Dels vann han längdskjutningen för 13-åringar på 53 meter(man mäter från liggande boll till första nedslagspunkt) men framför allt vann han bolljongleringen oavsett åldersklass och kön. Världsmästaren i bolljonglering Tomas Lundman tog mikrofonen från prisutdelaren och berömde Nazad som ”en av de största talanger jag sett”. Vad var då antal bollkontakter i följd? Jo otroliga 3785!!!! Dessutom bjöd Nazad på ett balansnummer där han sätter snurr på bollen och balanserar den snurrande bollen på höger pekfinger. Sedan låter han bollen rulla längs höger arm över bröstet, längs vänster arm och upp på vänster hands pekfinger där bollen fortsätter snurra. Killen spelar som yttermittfältare i Malmö FF:s P14-lag och är 13 år!