1-1 med mersmak

Publicerad 20 juni 2006

*Uppdaterad* Det unga B-laget stod upp mycket väl mot en erfaren BoIS-bilaga och fick 1-1 med mersmak, bland annat i form av Andreas Wihlborgs frispark i stolpen. Labinot Harbuzi stod för en lysande timme med bland annat ett riktigt solomål.

Guiellermo Molins, Rawez Lawan(78).

Ersättare: Niklas Hammer, Robin ”M” Nilsson(78), Andreas Freij(85), André Jönsson(56), Agon Mehmeti(69).

426 minuter – så länge höll B-lagets nolla bakåt i årets reservlagsserie. I femte omgångens 66:e fick Jonas Sandqvist hämta en boll ur sitt nät. Första baklängesmålet innebar 1-1 i matchen mot Landskrona BoIS, och så skrevs också slutresultatet.

Men matchen kändes efteråt nästan som en seger för Alf Westerberg, som mönstrat ett lag med fem juniorer, fyra lärlingar och endast två A-lagsspelare. På andra sidan ett BoIS med väldigt mycket mer rutin, bland startspelarna till exempel Andreas Yngvesson, Anders Friberg och Valentino Lai.
– Jag är riktigt nöjd, sett till förutsättningarna – vårt unga garde mot ett erfaret BoIS. Nio av våra spelare var yngre än den yngsta i BoIS. Vi inte bara står upp utan dominerar också bitvis. Vi gör en bra första halvlek, sedan blir det lite svajigt i mitten på andra, men så gör vi en bra slutforcering, säger Alf Westerberg.

MFF tog ledningen en kvart in i matchen genom Labinot Harbuzi, som lyckades med ett tvättäkta sologenombrott: han tog sats från halva plan, tog sig helt enkelt förbi allt som kom i hans väg och satte in bollen bakom målvakten!
– En lysande prestation. Labinot var outstanding i en timme i sitt offensiva spel. Hans kunnande är storartat; han har drivet i steget, fin teknik och överblick och är effektiv i sitt spel också Kan han bara hitta en fysisk stabilitet som håller för allsvenskan kan det bli riktigt intressant, säger Alf.
Labinot Harbuzi har sedan återkomsten till MFF jobbat sig tillbaka från en knäskada, och har på den senaste tiden haft problem med en ömmande ljumske.

Vill du framhålla några andra spelare idag?
– Jonas Sandqvist gör en jättebra match, och står bland annat för ett par viktiga räddningar tidigt i matchen. Sedan är vårt mittbackspar Niklas Hansson-Anes Mravac i stort sett prickfria

BoIS dominerade andra halvlek, när Labinot Harbuzi kroknade efter hand. Då drog lagledningen ner Guillermo Molins på mittfältet och med något åt 4-5-1-hållet kom MFF igen bra på slutet. I en situation var segermålet nära, och igen var det Labinot Harbuzi som låg bakom chansen. Han ryckte sig loss och var på väg mot mål, men blev upphakad på straffområdeslinjen, med frispark och frilägesutvisning för attackerande BoIS:are som resultat. Frisparken slog Andreas Wihlborg – stenhårt i stolpen!

Heder till insatsen åt MFF:s krigande ungdomar, som såg till att dryga ut MFF:s ledning i en förvisso svårt haltande tabell – men tre vunna, två oavgjorda och 10-1 målskillnad skäms inte för sig. Nästa match för B-laget blir en träningsmatch mot Lunds BK (A) den 18 juli.