1-0 till MFF i träningsmatchen mot FC Nordsjälland

Publicerad 20 augusti 2008

Edward Ofere gjorde matchens enda mål när MFF besegrade FC Norsjälland på Farum Park. Efter en riktigt bra första halvlek av MFF förlorade matchen det mesta i kvalitet i andra, vars största händelser var hela tre A-lagsdebuter. Bland dem 15-årige Alex Nilsson, som därmed är näst yngste MFF:are genom tiderna.

Skrolla nedifrån och upp och följ retrospektivt hemsidans direktrapportering från matchen.
———————-
92:20
Domaren blåser av matchen, som avslutats i närmast monsunliknande regn, dock utan något mer av betydelse inträffat.
———————-
84 min
Jeffrey Aubynn ersätts av Omid Nazari, och därmed har vi fått dagens tredje A-lagsdebut! Välkommen!
———————-
82 min
Anes Mravac byter av Ulrich Vinzents.
——————-
75 min
Lite MFF-historia skrivs när blott 15-årige Alex Nilsson gör A-lagsdebut som den näst yngste A-lags-spelaren genom tiderna. Välkommen till honom också! Vem som är yngst, det är en fin quizfråga. Svar direkt: Peter Jönsson.
————————
75 min
Christian Järdler löper igenom helt på egen hand och får på ett bra skott som målvakten räddar, men bollen rullar ändå över honom mot mål – dock hinner en back precis rensa till hörna.

Dessförinnan: fortsatt sömnigt och det mesta övrigt att önska av tempo och kvalitet, med en regnskur som mest uppfriskande ögonblick.
————————–
65 min
Efter att Gabriel fått sin varning frispark FCN och ett bra skott, men Sankan räddade besvärsfritt. I 60 minuten bytte FCN ut Marcus Pode, som varit relativt osynlig i matchen.
I 63:e minuten dags för MFF:s tredje byte, och dags för en A-lagsdebutant: junioren Muamet Asanovski kommer in som höger yttermittfältare – välkommen! Bytet föranleder en rockad: Aubynn över till vänsterkanten, Järdler ner och Gabriel ut.
Därpå en dubbelhörna för FCN.
————————-
58 min
… och inte mycket att rapportera om. Andra halvlek har ännu inte bjudit mycket av kvalitet; mycket mittfältsspel fram och tillbaka, många felpass, inga avslut. En varning till Gabriel.
——————–
47 min
Andra halvlek igång och MFF har gjort två byten. Jonas Sandqvist har ersatt Dusan Melichárek och Robin Nilsson har ersatt Labinot Harbuzi. båda bytena verkar vara förutbestämda.
FCN hade en boll som precis kämpade sig i mål, men situationen avvinkad för offside.
——————————–
HALVLEK
MFF går till paus med en 1-0-ledning som är hur rättvis som helst. Plusstatistik i chanser, bollinnehav, hörnor och så vidare.
Individuellt har Dusan varit duktig i målet; styrt försvararna vid behov. Gabriel började trevande som vänsterback med har spelat upp sig. Annars är de stora plusprestationerna Edward Oferes och Labiot Harbuzis. Även Aubynn har varit delaktig i mycket, då det är högerkanten med honom och Vinzents som varit den mest lyckade i första halvlek.
————————-
40 min
Fortsatt MFF-dominans, flera nästan-lägen men inga ytterligare riktiga målchanser; en dubbelhörna i 31-31:a minuten.
Två intressanta noteringar:
1) Den aktiva coachningen. Nilsson och Gren ger ständigt direktiv till spelarna på plan, och kallar vid varje spelavbrott till sig spelare för individuella instruktioner.
2) Labinot Harbuzi i den defensiva rollen. Labbe har flera gånger brutit anfallsfösök från FCN, för att sedan snabbt sätta igång spelvändningar med välriktade passningar, inte sällan mot löpande anfallare. Vid ett tillfället spelade han och Ulrich sig ur en hörnsituation för FCN ur trängt läge, en annan gång en volleypass direkt på inkast mot Ofere.
————————–
30 min
Med halvtimmen spelad på Farum Park har MFF ett klart grepp om mmatchen, inspirerat av målet. Två klara chanser till har tillkommit. På hörna i 22:a minuten, från höger av Aubynn, Gabriel upp och nickade, bollen på 5-6 spelare i straffområdestumultet innan undan, ytterst nära 2-0 till MFF. i 27:e minuten fin framspelning från Labinot av Agon, som drog på ett bra skott från höger.
Tilläggas kan att på mittmittfältet är det Labbe som har en defensiv position och Kruys en offensivare.
————————
20 min
I 19:e minuten avancerar Edward Ofere till höger på mitten, drar en eller två man och skjuter utanför straffområdet ett skott som går in i vänstra, bortre, krysset – 1-0 till MFF genom en riktigt fin prestation. Eddie har som sagt börjat mycket piggt; i 16:e minuten slet han sig loss från sin bevakning och kom fri med målvakten, som dock var ute bra och fick Oferes avslut i magen… men utdelningen lät alltså inte vänta på sig länge. Två minuter efter målet spelade Ofere fram Agon Mehmeti i ett bra läge.
——————
10 min
Pigg inledning av matchen. Två (sämre) avslut utanför mål från båda lagen. Synbart övertag i bollinnehav för MFF. Ofere pigg; utmanar, har mycket boll. Ännu ingen riktig karaktär på matchen.
————–
1 min
Matchen är igång. Ett trettiotal åskådare är på plats, varav en majoritet svenskar. Det kan noteras att ex-MFF:aren Marcus Pode spelar från start i FCN:s anfall.
—————–
– 15 min

Med en kvart till avspark gapar läktarna tomma på Farum Park, vädret är hyfsat och lagen värmer upp.

MFF startar med följande spelare:

Dusan Melichárek

Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Jimmy Dixon, Gabriel

Jeffrey Aubynn, Rick Kruys, Labinot Harbuzi, Christian Järdler

Edward Ofere, Agon Mehmeti.

Notabelt alltså att Gabriel testas som vänsterback (liksom i förra veckans U21-match mot HIF) och knuffar upp Christian Järdler ett steg i plan, varpå Jeffrey Aubynn tar plats på högerkanten.