Youth League: Inför sista hemmamatchen

Publicerad 22 november 2021 i Nyheter,Ungdom

Det är dags för årets sista hemmamatch i UEFA Youth League när FC Zenits P19-lag kommer på besök på Malmö IP. Motståndet är starkare än vad många tror, menar tränare Max Westerberg, som hoppas på stöd från hemmapubliken.

P19: Malmö FF – FC Zenit
Tisdag 23 november 15:00
Malmö IP

Efter förlusten hemma mot Chelsea står det klart att avancemang är bortom räckhåll. Men Max Westerberg, som tränar P19-laget tillsammans med Roland Larsson, tvivlar inte på att det kommer att vara ett motiverat lag som kliver ut på Malmö IP tisdag eftermiddag.

– Drivkraften är att få spela en match med väldigt hög kaliber mot en motståndare som eventuellt är lite underskattade. Zenit klingar kanske inte lika högt som Juventus eller Chelsea men de har en oerhörd kvalitet i sitt lag. De har spelare som redan varit inne i deras A-lag och är en jättehärlig utmaning för oss.

Det blev en dramatisk avslutning på mötet i Sankt Petersburg. MFF kvitterade i slutminuterna men fick ändå se sig besegrade efter att hemmalaget gjorde 3–2 i den 90:e minuten.

– Sett till deras anfallsspel är de nog den motståndare som spelmässigt utmanat oss mest. Både Juventus och Chelsea har såklart kvalitet, vilket vi inte minst fick känna på senast. Men matchbilden i Ryssland upplevde vi inte riktigt i de andra matcherna. Det blir en utmaning för oss att ta mer kontroll över matchen.

Flera viktiga lärdomar har dragits från matcherna som spelats så här långt och i tisdagens match mot FC Zenit hoppas Max Westerberg på att få se ytterligare utveckling.

– Vi ska vara ännu skickligare i anfallsspelet och kontrollera bollen. Men naturligtvis också skydda vårt eget straffområde på ett bättre sätt. Fokus för oss ska ligga på att på ett bättre sätt ta oss ur våra låga positioner som vi hamnade i under matchen i Ryssland, säger han.

Avslutningsvis har han en hälsning till alla supportrar som funderar på att se matchen på plats.

– Kom och ge killarna stödet de förtjänar. De har slitit stenhårt och tagit stora kliv.

Matchen visas på MFF Play Premium för dig som inte har möjlighet att vara på plats på Malmö IP.

huvudpartners

officiella partners