Youth League: Inför PSG – MFF

Publicerad 14 september 2015 i Nyheter

Imorgon tänds de framtida stjärnorna när gruppspelet i UEFA Youth League inleds. Malmö FF:s U19-lag ställs mot Paris Saint-Germain på bortaplan.

På eftermiddagen samma dag som PSG och MFF inleder Champions Leagues gruppspel är det dags för vårt U19-lag att mäta krafterna med en av Frankrikes främsta ungdomsakademier. MFF:s ungdomstränare Tore Cervin väntar sig en match mot ett spelskickligt lag.

– Det ska bli väldigt roligt att möta dem. Jag såg dem förra året mot Real Madrid och de var jätteduktiga. Bra på att flytta boll, tekniskt skickliga och kraftfulla. Vi har förberett oss som vi brukar göra. Men vi måste vara mer taktiska mot ett sådant spelskickligt lag, säger han.

Men även om PSG är ett starkt lag gäller det att tro på att vi kan slå dem, menar Tore Cervin.

– Jag har sagt till spelarna att vi kan slå alla lag. Jag har sett Real Madrid och Barcelona åka mot lag de normalt ska slå, så det gäller att tro på att vi kan vinna.

PSG:s U19-lag har spelat i Youth League sedan turneringen startade säsongen 13/14. Det första året tog man sig till kvartsfinal där man åkte ur mot Real Madrid. Förra året tog de sig, till skillnad från klubbens representationslag, inte vidare från gruppspelet.

Malmö FF tog en poäng i fjolårets Youth League. Skillnaden i år är att det i truppen numera finns flera spelare med rutin från spel på högsta nivå, bland annat Marko Johansson och Franz Brorsson. För alla tillresta supportrar som vill maximera fotbollsupplevelsen i Paris och stötta våra unga spelare kan vi varmt rekommendera att se matchen.

Avspark är klockan 15:00 på Stade Georges-Léfevre i förorten Saint-Germain-en-Laye. Pendeltåg från Gare de Lyon i centrala Paris till Saint-Germain-en-Laye tar ungefär en halvtimme. Därifrån når du anläggningen genom en halvtimmes promenad i det lummiga skogsområdet eller på knappt tio minuter med taxi.

Paris Saint-Germain – Malmö FF
Stade Georges-Léfevre
Tisdag 15/9 kl 15:00

Truppen:

Erik Andersson
Marko Johansson
Franz Brorsson
Mattias Svanberg
Tobias Kristensson
Felix Lundgren
Truls Verngren
Dennis Hadzikadunic
Mattias Andersson
Anton Kralj
Oliver Stojanovic Fredin
Johan Brannefalk
Onur Körhan
Isak Redzic
Aron Mar Brynjarsson
Teddy Bergqvist
Emin Karaman
Samuel Adrian

Detta är UEFA Youth League

Idén till konceptet föddes 2009 och den allra första matchen spelades i september 2013. Mästare i premiärupplagan blev FC Barcelona.

I år spelas Youth League i ett expanderat format där de deltagande klubbarna delas upp i två vägar som i förlängningen leder fram till ett gemensamt slutspel. MFF deltar som tidigare i Champions League path, som är en direkt avspegling av huvudturneringen med 32 klubbar i gruppspel. Den andra vägen heter Domestic champions path där 32 inhemska ungdomsmästarlag möts i utslagsrundor. Sveriges representant i den delen av turneringen är IF Elfsborg.

Förra årets resultat

Juventus – Malmö FF 2-0

Malmö FF – Olympiakos 1-3

Atlético Madrid – Malmö FF 3-1

Malmö FF – Atlético Madrid 1-2

Malmö FF – Juventus 2-2

Olympiakos – Malmö FF 2-0

huvudpartners

officiella partners