Yngvesson förstärker Fotbollsakademin

Publicerad 27 januari 2014

Det var några år sedan vi sist såg Andreas Yngvesson och hans uppoffrande djupledslöpningar på fotbollsplanen. Efter guldet med MFF 2004 blev det en kort sejour i Landskrona BoIS innan Yngvesson lessnade på fotbollen och la skorna på hyllan. Längtan till sporten blev för stor och nu har han åter knutit på sig fotbollsskorna för att hjälpa till i MFFs Fotbollsakademi.

– Anledningen till att jag gör detta är för att jag vill komma tillbaka till fotbollen. Efter att jag avslutat min karriär var jag så less på fotboll att jag knappt tittade på några matcher. Nu på senare år har det kommit en längtan och jag vill tillbaka till sporten och på nåt sätt ge tillbaka till fotbollen och hjälpa våra ungdomar, berättar Andreas Yngvesson.

Andreas kommer att vara tränare på MFFs fotbollsakademi på Swedbank Stadion men framförallt ute i Simrishamn. Utöver timmarna på fotbollsplanen hjälper han även till hos ”MFF i samhället”.

– Just nu försöker jag förkovra mig i arbetet och gör mig tillgänglig där de behöver hjälp. Staffan Tapper och Hans Zielinski som jobbar med MFF i samhället blir inte direkt yngre och då måste de lämna över en dag, säger Yngvesson med glimten i ögat.

Vad tror du att du kan bidra med som tränare i våra akademier?
– Mitt sätt att vara när det gäller etik, moral och hur man agerar mot varandra inom ett lag. I och med att killarna nu för tiden är tekniska redan i tidig ålder så har jag nog inte så mycket att lära dem där sett till min spelstil och karriär. Där i mot var jag en större taktiker och var bra på att tajma mina löpningar. Den delen tror jag att jag har mycket att bidra med.