YL: Brorsson: ”Vi förtjänade poäng”

Publicerad 04 november 2015 i Nyheter

MFF U19 förlorade med 3-1 borta mot Shakhtar Donetsk i UEFA Youth League – lagets första förlust i turneringen. Lagkapten Franz Brorsson osade av besvikelse när han med bestämda kliv lämnade planen på Medyk Stadium i Morshyn, Ukraina.

– Det är klart man är besviken. Jag tycker vi har fler bra chanser än dem. De har lite flyt när de gör 1-1. Sen får de en straff och vi måste gå framåt och öppna upp oss. Vi hade nog mer boll i den här matchen än i de andra vi spelat. Så vi förtjänar minst en poäng, säger Franz Brorsson.

MFF gjorde en stark matchinledning och tog ledningen med 1-0. Ribbskott och bra målvaktsspel stod i vägen för fler mål. Men Shakhtar Donetsk kunde sakta spela sig tillbaka och vända.

– Vi är med bra och kämpar bra. Hade vi haft flyt hade det stått 2-0 eller 3-0 efter första halvlek. Nu hade vi inte det.

MFF dominerade den första halvtimmen. Vad händer sen?

– Vi blir kanske lite för defensiva. Men vi gör som vi gjort de tidigare matcherna och går på kontringar.

Grupp A har nu blivit ett riktigt getingbo. Bara tre poäng skiljer topplacerade PSG mot Shakhtar Donetsk som ligger sist. MFF är placerade på en tredjeplats.– Vi måste ta poäng i de återstående matcherna. Helst tre poäng. Det är klart det blir tufft. PSG har vi hemma. Även om det är det starkaste laget så är vi starka hemma. Så jag hoppas vi tar poäng där. Sen kommer allt avgöras i den sista matchen, säger Franz Brorsson.

huvudpartners

officiella partners