Wilton Figueiredo klar för MFF

Publicerad 01 april 2009

Så var det äntligen klart. Den brasilianske forwarden Wilton Figueiredo representerar Malmö FF de kommande 4 åren. I MFF återförenas han med Roland Nilsson och Hans Gren som också hade honom i GAIS. Figueiredo kommer närmast från ligan i Qatar.

– Vi är oerhört glada att vi fått den spelaren med de spetsegenskaperna som vi letat efter sen det blev klart att Ola skulle försvinna. Wilton har varit förstavalet från början, berättar MFF:s tränare Roland Nilsson.

– Det ska bli riktigt kul att spela i Allsvenskan igen. Att Roland och Hans tränar MFF gjorde beslutet lätt. Mycket är bra nere i Qatar, men fotbollsmässigt kändes det som ett steg tillbaka. Nu ser jag fram emot att spela för stor publik på den nybyggda stadion, säger Wilton Figueiredo.

– MFF har i natt slutfört förhandlingarna med Wilton Figueiredos klubb. De långdragna förhandlingarna har förts i en positiv anda men varit helt olik alla tidigare förhandlingar vi gjort. Många instanser har under resans gång varit inblandade och systemen för bl.a. övergångar är helt annorlunda mot vårt. Men nu har vi ett avtal med såväl klubb, förbund som med Wilton Figueiredo och detta till stor del tack vare en envis och uthållig sportchef, Hasse Borg, som vägrat ge upp, förklarar MFF:s ordförande, Bengt Madsen.

– Nu är pusselbitarna är på plats. Vi bygger inte bara ett lag för i år, utan också för nästa år och åren därefter. Därför är det inte så dramatiskt för oss att han ansluter sent, avslutar MFF:s VD, Pelle Svensson.

Wilton Figueiredo ansluter till truppen senast den 17:e april, när den sista ligamatchen i Qatar är spelad.