Wiland: ”Varje mål är sjukt viktigt”

Publicerad 28 september 2015 i Nyheter

MFF:s målvakt stod för en stabil insats i den första Champions League-matchen i Paris. Nu ser Johan Wiland fram emot en ny intensiv kväll mot Real Madrid, där varje räddning kan bli avgörande för vidare avancemang från gruppspelet.

Det är två dagar innan matchen mot Real Madrid. Johan Wiland har varit med om det förut. Hösten 2013 mötte han dem med sin dåvarande klubb FC Köpenhamn och han vet vad de går för.

– Det går fort när de spelar. Sen är det alltid skillnad på att spela borta och hemma. Man känner sin egen arena, sitt eget gräs. Men Real Madrid gör sällan några bottennapp, säger Johan Wiland.

I den första gruppspelsmatchen mot Paris Saint-Germain stod han för flera fina räddningar. Ändå kände han en stor besvikelse efteråt.

– Det måste man göra. Efter ett par dagar kan man se till sin egen insats och värdera den. Men man spelar ett lagspel och det är laget som är det viktiga. Man är aldrig nöjd när man förlorar.

Johan Wiland får chans att göra en ny toppmatch på onsdag. Han väntar sig att ha mycket att göra även då och det ser han fram emot.

– Jag älskar matcher där jag har mycket att göra. Det är bara att göra det bästa av det. Det känns också speciellt när Champions League-låten går på. Jag tror du kan fråga Ronaldo och han säger samma sak.

Ronaldo hade en bra dag i Real Madrids inledande match mot Shakhtar Donetsk. Portugisen gjorde tre mål i matchen som slutade 4-0. Det betyder att MFF så här långt har bättre målskillnad än de ukrainska mästarna, något som Johan Wiland tycker är av stor betydelse.

– Varje mål man släpper in betyder något. Det kommer troligtvis stå mellan oss och Shakhtar om tredjeplatsen. För oss gäller det att köra på och i slutändan kan varje mål bli sjukt viktigt, säger han.

Har du en särskild målbild i huvudet inför matchen på onsdag?

– Jag vet att jag har varit med förut och att jag klarar av det. Jag får peppa mig själv som inför en vanlig match. Jag tror det är viktigt att man inte svävar iväg. Sen ska man gå ut och njuta, det har jag sagt till alla att de ska göra. Men man ska också göra jobbet. Och gör vi det är vi ett väldigt bra fotbollslag och då har vi chansen.

huvudpartners

officiella partners