We welcome Shamrock Rovers FC to Malmö

Publicerad 09 november 2011

Idag blev det definitivt klart att Malmö FF möter Shamrock Rovers FC på Swedbank Stadion den 23 november klockan 19.00.

Både den Irländska ligan och allsvenskan är över men med två lag vars säsong inte är det. Varför inte då mötas i en vänskapsmatch som en del i förberedelserna inför nästa omgång av Europa League? Och precis så blir det. Irlands mest framgångsrika lag och det första som lyckats kvalificera sig till Europa League kommer på besök; Shamrock Rovers FC.

Lite kort information om matchen
Matchen skall spelas på Swedbank Stadion den 23 november klockan 19.00 men kan med kort varsel bli flyttad till annan spelbar plan och vädret skulle sätta käppar i hjulet. Håll koll på mff.se för senaste nytt.

Sektioner
Följande sektioner kommer att vara öppna; Ståplats, Sjungande Sitt(Roys hörna), nedre östra sittplats samt sektionen för gästande supportrar.
Ingång A, K, L och 51(för rullstolsburna) kommer att vara öppna
Grindarna öppnar 18.00

Biljettförsäljning
Biljettpriset är 60:- inklusive serviceavgift.
Onumrerade platser
Biljetter köper man på ticnet.se eller i MFF Shopen
Biljettluckorna på Swedbank Stadion är öppna på matchdagen från 16.00

Årskorten gäller
Normalt sätt gäller inte årskorten på träningsmatcher på Swedbank Stadion men vi vill gärna tacka vår trogna årskortsinnehavare för en lång och händelserik säsong som nu går mot sitt slut. Ni har köat när ni behövt det. Ni har varit där när vi spelat matcher klockan 11 på förmiddagen och ni har bidragit till att skapat en magisk stämning när vi kvalificerade oss till Europa League.

Ert årskort gäller denna match och vi hoppas på en välspelad och bra match. Oavsett om du har ett ståplatskort eller klubbstolskort så gäller ditt kort som entré till matchen.

För er som inte har kvar ert årskort eller har haft biljetter som ersättning för årskort så öppnar vi upp luckor på matchdagen bredvid de ordinarie biljettluckorna. Här prickar vi av er från en lista och ni får en biljett i handen istället. Ni behöver alltså inte kontakta oss eller besöka MFF Shopen gällande detta.

Simon Hollyhead om matchen
En av Malmö FF:s kommande assisterande tränare, Simon Hollyhead, är en av dem som haft kontakten med Shamrock Rovers FC.

– Efter att ha pratat med deras ordförande fick jag ännu en gång bekräftat det jag redan vet nämligen att Malmö FF är ett respekterat lag ute i Europa och att de ville undersöka möjligheten att möta oss i en träningsmatch för att få bästa möjliga uppladdning inför nästa omgång av Europa League.

Malmö FF:s säsong startade i januari och man vill nu avsluta på bästa sätt. Att möta ett lag av den här kalibern, precis som matchen mot Odense i december, hjälper laget verkligen förberedelserna inför AZ Alkmaar och Austria Wien anser Simon. Som också konstaterar att, precis som Shamrocks spelare, så har många av MFF- spelarna (exempelvis kan Ricardinho komma upp i mer än 55 matcher i år) spelat väldigt många matcher under året.

– De är värda beröm för deras prestationer och hängivelse. Man glömmer ibland bort det.

Simon har bra koll på motståndarna och ser inte bara fram mot matchen utan har även en önskan om ett utökat samarbete.

– Vad som är spännande med Shamrock är att det är den mest framgångsrika klubben inom Irländsk fotboll och vi ser verkligen fram emot att välkomna deras manager Michael O’Neill, deras tränare och assisterande manager Jim Magilton, resten av staben, spelarna och deras supportrar till Swedbank Stadion.

– Det är ett lag som vi har sett spela och göra bra ifrån sig både mot FCK och Tottenham (där man ledde med 1-0 efter 60 minuter). Det är tydligt att de är ett talangfullt och hårt jobbande lag och det blir ett bra test för oss.

– Vi hoppas också att detta är starten på ett bra samarbete mellan klubbarna och att det ger oss möjligheten att spela en returmatch i Dublin nästa år som en del i våra förberedelser för den Allsvenska säsongen