Vidi FC – Malmö FF 0–0

Publicerad 14 augusti 2018 i Matches

Tung sorti efter mållöst returmöte.

Regnet öste ner över Pancho Stadium när lagen klev ut för det avgörande mötet i den tredje kvalomgången till Champions League. Hemmalaget hade med sig 1–1 från den första matchen och därför var matchbilden inte helt oväntat lik den i Malmö. MFF höll i bollen och Vidi FC försvarade välorganiserat.

När den första halvleken summerades var det utan några klara målchanser åt något håll, även om MFF vann avslutstatistiken med 5–1.

Den andra halvleken inleddes med ett fint skottförsök från Anders Christiansen, vilket gav hopp om bättring. När Eric Larsson strax därpå sköt ett skott som räddades på mållinjen av hemmaförsvaret hade MFF plötsligt rejäl målvittring.

När Johan Dahlin var tvungen att chansa i ett friläge för Vidi FC och domaren dömde straff var det däremot ypperligt läge för hemmalaget att göra första målet. Men Dahlin kom snabbt ner och räddade försöket från elva meter.

Trots att matchen öppnades upp allt mer blev det inget riktigt flyt i spelet på grund av många avblåsningar och långa spelavbrott. Ett cyniskt Vidi FC höll undan och MFF mäktade inte med en ordentlig slutforcering.

MFF slogs ut ur Champions League-kvalet på grund av färre gjorda bortamål. Nu väntar play-off till Europa League.

Uwe Rösler efter matchen:
– Jag är stolt över spelarna. De gjorde ett bra jobb med tanke på att vi saknade flera nyckelspelare. De överraskade mig och höll sig till matchplanen. Det fanns två eller tre lägen där vi kunde gjort mål. Jag är stolt över att vara deras tränare.