Vidare i cupen!

Publicerad 30 april 2004

Efter en bedrövlig första halvlek så inledde Malmö FF den andra med två mål de första tre minuterna och därmed var matchen i praktiken avgjord. Slutresultaten skrevs till 4-1. Nu kan vi blicka framåt mot Skånederbyt på måndag

Malmö FF inledde bäst på ett blåsigt Ystads IP. När den andra MFF-aren på två minuter fällts i straffområdet så blåste domaren och Glenn Holgersson satte bollen säkert i nät. Ystad kom tillbaka och i den 26 minuten kunde Don Magnusson stöta in bollen bakom ett passivt MFF-försvar. Resten av halvleken spelade Ystad jämnt med Malmö FF som såg tunga och oinspirerade ut.

Vad om Prahl sa i pausen vet jag inte men det hjälpte. I inledningen av andra sa det tjoff, tjoff och så stod det 1-3 efter tre minuter. Detta knäckte naturligtvis Ystad och resten av halvleken var mer eller mindre en transportsträcka mot slutsignalen. Ystad stack upp i någon enstaka anfall men annars var det spel mot ett mål. I slutet kunde Jon Inge Höiland fastställa slutresultatet 1-4 genom att väggspela med YIF:s målvakt.