Vi måste vinna kampen om fotbollen!

Publicerad 30 juli 2011

Vi är både bestörta och förbannade och känner djup förtvivlan över att Malmö FF och alla som besöker våra matcher ännu en gång drabbas av att en match måste avbrytas. Supportrar, sponsorer, familjer, fotbollsälskare har fått sin upplevelse förstörd av att enskilda individer kastar in knallskott mot planen och förstör festen.

Malmö FF arbetar enligt ett tiopunktsprogram för ökad säkerhet. Det programmet har genomförts punkt för punkt. Det har sedan matchen mot HIF i maj varit lugnt på våra matcher och hemmaläktaren har fungerat klanderfritt. Men efter en sådan här kväll måste vi se om det finns ännu mer vi behöver göra. Inte minst vad det gäller arbetet kring bortaläktaren, där huvudansvaret dock ligger hos gästande klubb.

Det inträffade är mycket allvarligt för svensk fotboll. Alla vi som jobbar med fotbollen och alla vi som älskar och lever med den måste enas. Det är bara om vi tillsammans verkligen gör allt för att stoppa idiotin som vi kan vända trenden.

Vi samlar just nu in information från polis, säkerhet, vakter och publikvärdar för att skaffa oss en så bra uppfattning som möjligt över vad som hänt. Så fort vi har bilden klar återkommer vi med mer information om det som har hänt och vilka åtgärder som kan komma att vidtas med anledning av det.

Vi kommer också att inom kort kalla till ett möte med medlemmar, årskortsinnehavare och sponsorer där vi gemensamt diskuterar den situation fotbollen hamnat i, hur vår klubb påverkas och hur vi ska ta oss vidare. Malmö FF kommer aldrig att acceptera att vår fina förening och fotbollen förstörs av enskilda våldsverkare.

Med himmelsblå hälsningar

Malmö Fotbollförening