Vi hör och ser er, men kan inte prata.

Publicerad 16 november 2010

Den senaste tiden snurrar spekulationerna i en allt snabbare takt kring vårt kära Malmö FF. Det är naturligt att det blir så när det är så många som bryr sig så mycket, samtidigt som vi beklagar det djupt. Vi vet att dessa spekulationer skadar tilltron till klubben och att många undrar varför vi valt att vara tysta?

Låt oss förklara.

Direkt efter varje säsong inleder vi arbetet med att se hur vi ska göra för att föra MFF framåt. I det arbetet är det viktigt att inga dörrar är stängda och alla vägar får prövas. Under den processen vill vi – med största respekt för alla som på något sätt skulle kunna bli påverkade, inte minst familjer och anhöriga – inte prata om var vi är eller hur tankarna för går dagen. Samtidigt har det alltid varit vår policy att prata först då vi har något att säga.

Vi menar att det bara minskar vår handlingsfrihet och försämrar för klubben om vi kommenterar innan något är klart. Dessutom riskerar människor att fara illa om vi bidrar till spekulationer. I ljuset av det kan vi konstatera att allt för många redan sagt allt för mycket. Vi kan aldrig acceptera att enskilda personer ska utsättas för den typ av förföljelse som vi sett de senaste dagarna. Det är lågt och ovärdigt vår förening.

Samtidigt förstår vi att ni är många som lider i det vakuum som bildas i en sådan här situation. Vi förstår att ni blir frustrerade och otåliga. Vi förstår också att det kan tolkas som att vi inte gör något och att vi kan uppfattas som kallsinniga. Men vi måste be er om lite mer tålamod.

Så fort vi har något klart kommer vi att berätta det. Fram till dess hoppas vi att ni respekterar att vi inte kan säga mer än så här.


Med himmelsblå hälsningar

Malmö Fotbollförening