”Vi har jobbat hårt för att vara påkopplade direkt”

Publicerad 03 juli 2024 i Herr,Nyheter

Omstart väntar för herrlaget – Sören Rieks sörjer inte att semestern är över: ”Vi vet vad som förhoppningsvis väntar i höst”

I helgen startar allsvenskan om. Sören Rieks har tio allsvenska säsonger i bagaget och har därmed varit med om en och annan omstart. Han har ingen problem med att komma igång igen efter semestern.

– Nej inte på sommaren, man hinner inte tappa för mycket. Det är tuffare att komma igång på vintern. Sommarvädret gör det också enklare. Det känns okej att starta om.

Truppen samlades veckan innan midsommar. Först åkte man till Öland på ett litet träningsläger, efter det har det varit träningar på Stadionområdet.

– Man har faktiskt hunnit få lite försäsongskänsla men om fyra dagar är det match igen och det står tre poäng på spel så det ska bli skönt att komma igång igen.

Till semestern fick spelarna individuella träningsprogram att följa.

– Men det är också viktigt att vi har fått den vila som behövs. Vi vet vad som förhoppningsvis väntar med europaspel i höst. Men samtidigt får vi inte tappa för mycket i form, så det är en balansgång.

Är det viktigast att vila kroppen eller huvudet?

– Jag säger båda. Det är viktigt också att kunna koppla av och tänka på annat än fotboll.

Våren slutade med ett cupguld och en stabil ledning i den allsvenska tabellen.

– Det är bara att hitta tillbaka till samma spår. Vi jobbar vidare på det som vi gör bra, samtidigt som vi jobbar med det som vi kan förbättra.

Historiskt sett är MFF lite upp och ner när det gäller omstarter under sommaren. De tio senaste omstarterna har slutat med fem segrar, två oavgjorda och tre förluster.

– Det är viktigt att få igång vinnarkänslan igen och vi har jobbat hårt för att kunna vara påkopplade direkt när vi drar igång igen, det får inte ta två-tre matcher innan vi är uppe på hundra procent.

På söndag väntar Halmstads BK på Eleda Stadion. Just på hemmaplan är MFF starka vid omstarter, det har inte blivit en enda förlust på 15 år.

– Där vi är starka och det finns en liten trygghet i det. Det är skönt.

Tio senaste omstarterna

2013: Syrianska – Malmö FF 2–3
2014: Brommapojkarna – Malmö FF 1–1
2015: IFK Norrköping – Malmö FF 3–1
2016: Malmö FF – Örebro SK 1–0
2017: Malmö FF – AFC Eskilstuna 3–2
2018: Sirius – Malmö FF 0–4
2019: AIK – Malmö FF 0–0
2021: IFK Norrköping – Malmö FF 3–2
2022: GIF Sundsvall – Malmö FF 2–1
2023: Malmö FF – Sirius 3–0

Totalt: 5 segrar, 2 oavgjorda, 3 förluster.

Under pandemisäsongen 2020 fanns det inget sommaruppehåll och därmed ingen omstart.

huvudpartners

officiella partners