Värvningsfilosofin ger frukt – meriterad U-17 landslagsman till MFF

Publicerad 19 mars 2012

Den centrale mittfältaren Marcus Haglind Sangré gjorde intryck på MFF under provspelsveckan i höstas. Idag skrev han på kontraktet.

Idag blev FK Linköpings Marcus Haglind Sangré klar för MFF. Kontraktet löper initialt på två år, men förlängs per automatik till att gälla även över 2015 när han flyttas upp i A-truppen. Marcus, som är född 1995, kommer inledninngsvis träna och spela med MFFs U-19 trupp och ingå i den s.k. spetsgruppen där han också kommer provas i U-21 sammanhang.

– Vi bjöd in Marcus till vår talangvecka i höstas, berättar MFFs sportchef Per Ågren. Han gjorde så gott intryck då att vi hade honom här en andra vecka i januari. Han fortsatte att övertyga och nu föll alla bitarna på plats.

Marcus Haglind Sangré åker nu med U-17 landslaget till Frankrike för att försöka nå en plats i VM-slutspelet. Därefter ansluter han direkt till Malmö FF.

– Han är redan långt kommen och mycket mogen, både som spelare och som person. Han har spelat seniorfotboll i ett och ett halvt år och det märks. Det känns jättekul att vi kan få in en så här talangfull spelare, menar Per Ågren.

Tack vare sin prestationer i U-17 landslaget är Marcus Haglind Sangré redan omskriven och det har ryktats om ett flertal andra Allsvenska adresser.

Varför blev det MFF, Marcus?
– Det var helt naturligt, skrattar Haglind Sangré. Jag fick direkt bra intryck av klubben. Det var en spännande vecka här nere för mig i höstas och det var en kul match mot Halmstad.

Din första kontakt var med MFF i samband med talangveckan?
– Ja, jag blev uppringd och fick reda på att jag var välkommen, så det var bara att åka, förklarar Haglind Sangé. Det var spännande att komma hit och det är klart att det var lite nervöst i gruppen, alla ville ju visa sig. Själv tänkte jag bara att jag skulle smälla på de andra och visa att jag platsade.

Du är bara 17 år, vad sätter du för mål?
– Inledningsvis handlar det bara om att ta plats i den träningsgrupp jag kommer tillhöra och få spela matcher, menar Marcus. Det är stor skillnad för mig att komma hit och jag ser fram emot att komma igång. Alla förutsättningar är så mycket bättre här.