Välkommen tillbaka till MFF, Anders Christiansen!

Publicerad 09 juni 2018 i Nyheter

Malmö FF och den belgiska klubben KAA Gent har kommit överens om en övergång för Anders Christiansen. Den danska mittfältaren har skrivit på ett kontrakt med MFF som sträcker sig till och med 2022.

Anders Christiansen kom till sin första sejour i MFF från italienska AC Chievo Verona i januari 2016. Han kom att spela en viktig roll i laget som vann SM-guld samma år. Säsongen 2017 blev han återigen svensk mästare med Malmö FF efter att ha fastställt slutresultatet i den avgörande matchen mot IFK Norrköping till 3–1 med ett vackert långskott.

För sina insatser under MFF:s tjugonde guldår blev han belönad med utmärkelserna ”Årets mittfältare” och ”Årets mest värdefulla spelare” på galan Allsvenskans Stora Pris. Totalt gjorde han 49 allsvenska matcher, 7 cupmatcher och 2 Europamatcher i den himmelsblå tröjan innan han i januari lämnade Malmö för spel i KAA Gent. Under sin tid i Belgien gjorde han fyra ligamatcher.

Anders Christiansen återvänder nu hem till Malmö FF på ett 4,5-årskontrakt och med nummer 14 på ryggen. Han börjar träna med laget på måndag men kan på grund av övergångsregler inte registreras för tävlingsmatcher förrän den 15 juli.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Han var väldigt framgångsrik här under den förra perioden och tillförde mycket på det centrala mittfältet, både offensivt och defensivt. Särskilt i det offensiva spelet där han bidrog med både assists och mål. Han har förmågan att lösa upp svåra knutar.

– Vi har haft kontakt hela tiden. Han trivdes väldigt bra i Malmö och kommer hem igen för att ta ny fart tillsammans med laget. Även om vi hoppas på att få behålla honom en längre tid är vi medvetna om att skickliga spelare som Anders drar till sig intresse.

Anders Christiansen:

– Jag har samma ambition som när jag kom för två och ett halvt år sedan. Vinna matcher, vinna titlar och spela bra fotboll. Jag vill bli en så bra fotbollsspelare som möjligt och kommer det anbud är det något man får överväga då. Men jag stannar gärna här länge. Man ska trivas både på och utanför planen.– MFF har börjat att betyda otroligt mycket för mig. Jag kände inte till så mycket om Malmö när jag kom men jag tog supportrarna med storm och fick mycket kärlek från dem. Och Malmö har också tagit mig med storm.

Träffa Anders Christiansen i MFF Shopen
Lördag 9 juni 14:00
MFF Shopen, Stadion

huvudpartners

officiella partners