Välkommen tillbaka till Malmö FF, Behrang Safari

Publicerad 18 januari 2016 i Nyheter

Efter åtta år utomlands återvänder vänsterbacken Behrang Safari till MFF. Han ansluter till truppen den 1 juli på ett kontrakt som gäller till och med 2020.

Behrang Safari gjorde allsvensk debut för Malmö FF år 2004 och blev en tongivande spelare i laget innan han lämnade för FC Basel år 2008. Under sin tid utomlands har han vunnit sex ligatitlar och regelbundet spelat i Champions League och Europa League.

– Vi har haft bra kontakt med Behrang sedan han lämnade. Det är en fantastisk spelare och kille. Han är professionell, har stor internationell erfarenhet och är väldigt duktig på sin position. Vi är glada att han väljer Malmö FF.  Han kommer att höja lagets kvalitet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Kontraktet mellan Behrang Safari och MFF börjar gälla i sommar och sträcker sig över fyra och ett halvt år.

– Han kommer att kunna ge kontinuitet på plan och bära vidare kulturen i omklädningsrummet, säger Daniel Andersson.

Behrang Safari berättar att han har valt att återvända till Malmö FF för att ge något tillbaka till klubben.

– Jag har fått erbjudanden från andra europeiska klubbar men vill komma hem till Malmö FF. Med åren har jag fått mycket erfarenhet som jag känner att jag vill dela med mig av. Jag vill pusha mina medspelare och få fram det bästa i dem. Så jag hoppas att jag kan tillföra saker både på och utanför plan, säger Behrang Safari.

Den sportsliga målsättningen har han också klart för sig.

– För mig är det självklart. Vi ska vinna. Det är så inställningen är i klubben och det är så det ska vara. Jag har vunnit ligatitlar sex år i rad så det är det enda som gäller för mig. Jag ska försöka hjälpa till så gott det går, säger Behrang Safari.

Malmö FF hälsar Behrang Safari varmt välkommen tillbaka!

huvudpartners

officiella partners