Välkommen till Malmö FF, Lasse Nielsen!

Publicerad 20 januari 2017 i Nyheter

Malmö FF har skrivit kontrakt med den danske försvararen Lasse Nielsen. Avtalet sträcker sig till och med 2020.

Den 29-årige mittbacken har ett förflutet i danska Aalborg BK och holländska NEC, men har de senaste 2,5 åren spelat i KAA Gent i Belgien. Där har han varit med och vunnit den inhemska ligan 2014/15 och den belgiska supercupen 2015.

Lasse Nielsen spelade åtta matcher för KAA Gent i Champions League 2015/16, där laget framgångsrikt nådde en andraplats i sin grupp. Han har även spelat fyra gruppspelsmatcher i Europa League 2016/17 och bidragit till KAA Gents avancemang till turneringens sextondelsfinal.

Lasse Nielsen kommer att spela i tröja nummer 24. Han ansluter till truppen under den kommande veckan.

Daniel Andersson, sportchef

– Vi har känt till honom länge och det känns bra att han är här nu. Vi känner att det är en spelartyp vi behöver i det sättet vi vill spela. Han är snabb, aggressiv och kommer att vara väldigt viktig i vår speluppbyggnad och när vi ska vinna tillbaka bollen.

– Hans rutin från både Europa League och Champions League är också intressant. Han har spelat på den nivån och vår ambition är att nå dit igen.

Lasse Nielsen

– Jag är ganska snabb och gillar att spela aggressivt med hög press. Jag hoppas på att bidra med en defensiv stabilitet och med mina erfarenheter från Europa League och Champions League. Man lär sig vad som krävs för att spela i Europa och vilka brister man måste slipa på.

– MFF är en klubb som vill vinna och det tilltalar mig. Jag vet att MFF vunnit 19 svenska mästerskap. Om vi vinner ett till får vi sätta ännu en stjärna på bröstet. Det skulle vara väldigt roligt att vara med och bidra till det.

Malmö FF hälsar Lasse Nielsen varmt välkommen till föreningen!

Ladda ner högupplöst pressbild (Foto:MFF.se)

huvudpartners

officiella partners