Välkommen till Malmö FF, Isak Ssewankambo!

Publicerad 19 mars 2018 i Nyheter

Malmö FF har kommit överens med Molde FK om ett lån med köpoption för Isak Ssewankambo. Den 22-årige mittfältarens låneavtal med MFF gäller till och med den 20 juli.

Isak Ssewankambo lämnade moderklubben Lärje-Angered IF för spel i Chelsea FC:s akademi 2012. Därifrån tog han steget till nederländska NAC Breda, där han även gjorde seniordebut 18 år gammal. Efter en tur i Championship-laget Derby County hamnade han till sist i Molde FK säsongen 2016 och under tränaren Ole Gunnar Solskjær har han gjort 26 matcher i norska högstaligan.

Med över 40 landskamper på U17-, U19- och U21-nivå för Sverige har han också samlat på sig internationell erfarenhet utanför klubbfotbollen.

Spelaren ansluter till Malmö FF efter samlingen med U21-landslaget som inleds under måndagen. Han kommer att bära den himmelsblå tröjan med nummer 22 på ryggen.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Han gick utomlands tidigt och har fått bra erfarenhet från spel i flera olika länder. Roland Nilsson har gett honom stort förtroende i U21-landslaget och där har han också gjort det väldigt bra.

– Han är stark, snabb, taktiskt kunnig och har ett bra passningsspel. Det är en användbar spelare med stor potential som inte ännu blommat ut helt. Jag hoppas att han kan göra det hos oss.

Isak Ssewankambo:

– MFF är en stor klubb. Man har bra spelare och bra tryck på matcherna. Det känns som att hela staden älskar laget. Det var smickrande att höra om intresset och jag hade inte svårt att bestämma mig.

– Jag är fysiskt stark och hoppas att kunna tillföra något i det fysiska spelet. Men också i passningsspelet. Jag vill hjälpa laget genom att göra det bra helt enkelt.

huvudpartners

officiella partners