Välkommen till Malmö FF, Ida Lyberg!

Publicerad 01 december 2020 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Ida Lyberg som ny spelare i föreningen. Den 20-åriga försvararen kommer närmast från spel i division 1 och ansluter till MFF under december månad.

Ida Lyberg kommer närmast från spel i Borgeby FK, där har det blivit en säsong i Elitettan och senast en säsong i division 1 södra. Som 17-åring fick hon göra debut i Damallsvenskan i ett stjärnfyllt FC Rosengård där det blev tre starter och ett par inhopp. Lyberg var även en del i laget som gick till kvartsfinal i UEFA Women’s Champions League samma säsong. Med vidare rutin från det svenska U17- och 19-landslaget ser hon nu fram emot att dra på sig den himmelsblå tröjan – något hon drömt om sedan hon började spela fotboll.

Ida Lyberg

– Det här är en resa och en dröm jag vill vara med och genomföra. I Malmö FF finns kunskap och fantastiska faciliteter där jag kan fortsätta att utvecklas. Jag vill kliva in med min energi och bidra till en miljö där alla pushar varandra och ger allt alltid, oavsett vem vi möter.

– Jag är en spelare som är väldigt lugn och självsäker med bollen och i MFF kommer jag både få nytta av mina styrkor men också ges möjlighet att ta nästa kliv. Många ser det kanske som ett steg ner i karriären men jag ser det snarare som en möjlighet att vara professionell i allt vad det innebär att vara fotbollsspelare.

– Jag har hört mycket gott om laget och om tränarna så det ska bli jättekul att köra igång och få känna stödet från alla MFF:are när säsongen närmar sig till våren.

Daniel Andersson, sportchef

– I Ida får vi en vänsterfotad, spelskicklig kantspelare. Hon är stark som försvarare men kan också spela högre upp i banan. Vi har redan en stark trupp men när Ida kom på tal så var det självklart att vi ville knyta henne till oss. Hon har rutin och är väldigt mogen både som spelare och person. Hon kommer bli viktig för oss under flera år framåt.

huvudpartners

officiella partners