Välkommen till Malmö FF, Fouad Bachirou!

Publicerad 09 januari 2018 i Nyheter

Malmö FF är glada att kunna presentera Fouad Bachirou som ny spelare i föreningen. Han ansluter på övergång från Östersunds FK och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2021.

Fouad Bachirou är en 27-årig central mittfältare som närmast kommer från spel i Östersunds FK. Han föddes i Frankrike och fick sin fotbollsutbildning i Paris Saint-Germain FC:s akademi. Därifrån tog han klivet till skotska Greenock Morton FC, innan flyttlasset gick vidare till Östersunds FK 2014.

I Östersunds FK har han varit viktig för klubbens framgångar som den gångna säsongen innefattat en titel i Svenska cupen och lyckat spel i Europa League.

Fouad Bachirou representerar ögruppen Komorerna på landslagsnivå eftersom hans mor är född i landet.

I Malmö FF kommer han att spela med nummer 7 på ryggen. Han gör sin första träning med laget torsdagen den 11 januari.

Daniel Andersson, sportchef

– Det är en spelare som varit väldigt bra i Allsvenskan och dessutom visat att han håller i internationellt spel. Han är en bolltrygg och intelligent mittfältare som jobbar hårt på planen. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit honom till oss.

Fouad Bachirou

– Det känns väldigt spännande att vara här. Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen. Jag ser fram emot atmosfären och de stora matcherna. Men framför allt vill jag vinna titlar och försöka nå Champions League.

huvudpartners

officiella partners