Välkommen till Malmö FF, Carlos Strandberg!

Publicerad 09 augusti 2017 i Nyheter

Malmö FF är glada att kunna presentera Carlos Strandberg som ny spelare i föreningen. Han ansluter på övergång från belgiska Club Brugge KV och har skrivit på ett kontrakt med MFF som sträcker sig till och med 2021.

Carlos Strandberg gjorde allsvensk debut som 17-åring för BK Häcken år 2013. Samma år var han en viktig del av det svenska U17-landslaget som hämtade hem bronset i U17-VM i Förenade Arabemiraten. Efter två säsonger och nio mål för BK Häcken värvades han av ryska CSKA Moskva, som han tillhörde i två år och representerade i bland annat fem matcher i Champions Leagues gruppspel. Under tiden i CSKA Moskva spenderade han även låneperioder i FC Ural och AIK.

Förra hösten gjorde Carlos Strandberg mål i U21-landslagets kvalseger över Kroatien, vilken säkrade en plats i sommarens U21-EM. Han spelade i Sveriges samtliga matcher i turneringen och noterades för mål i matchen mot Polen.

Närmast kommer den 21-årige anfallaren från Club Brugge KV, som han dock aldrig representerat i en tävlingsmatch. Under våren har han varit utlånad till KVC Westerlo som också spelade i belgiska högstaligan.

Carlos Strandberg har trots sin ringa ålder gjort 89 A-lagsmatcher och 25 mål på högsta nivå i Sverige, Ryssland och Belgien. I Sveriges ungdomslandslag har det blivit 34 matcher och 11 mål.

I Malmö FF kommer han att bära matchtröjan med nummer 8 på ryggen. Han ansluter till truppen på söndag eller måndag.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF

– Carlos Strandberg är en stark och snabb forward med bra skott. Han kommer att tillföra mer tyngd i anfallet och hota i djupled. Även om han är en ung spelare har han stor erfarenhet, bland annat från Europaspel. Förhoppningsvis kan vi utveckla honom till att bli ännu bättre.

Carlos Strandberg

– Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att spela i Malmö FF. Det innebär en ny upplevelse för mig och en chans att tillhöra en bra klubb som presterar och vinner titlar. Jag gillar vinnarmentaliteten som finns här.

Nästa hemmamatch:
Malmö FF – Kalmar FF
Swedbank Stadion
Fredag 11 augusti 19:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners