Valfridsson inför bortamatchen mot IK Uppsala

Publicerad 05 juli 2024 i Dam,Nyheter

Efter krysset senast är det ett revanschsuget och motiverat lag som reser norrut: ”Vi kommer gå in med full kraft”, säger huvudtränare Jonas Valfridsson.

MATCHFAKTA

IK Uppsala Fotboll – Malmö FF
Lördag 6 juli, 14:00
Studenternas

Matchen sänds live på Expressen.

JONAS VALFRIDSSON OM:

…känslan efter 2-2 mot Alingsås i toppmötet:
– Det kändes som en match där vi var bättre. Det var jämnt men vi var bättre på att skapa lägen och hade mer momentum. Vi ledde två gånger och de fick göra två ganska billiga mål på oss vilket känns lite surt efteråt. Men det var en poäng mot ett lag som gått väldigt bra och det får man också ta med sig. Vi visade att vi är ett mycket bra fotbollslag och många som såg matchen tyckte vi var värda att vinna matchen och det är något vi tar med oss. Vi är i bra form och vi utvecklas hela tiden.

…att Ema Pljevic är avstängd:
– Det är klart att Ema är en viktig fotbollsspelare för oss, och en bra person givetvis. Men vi har många bra offensiva alternativ och i det här läget kommer någon av de andra få steppa fram och bidra lite extra och det vet jag att de vill göra så jag säker på att det blir så. I övrigt är läget i truppen lugnt, det är inga förändringar på skadefronten jämfört med senast.

…lördagens motståndare IK Uppsala Fotboll:
– Ett ungt gäng som spelar med väldigt mycket energi. De är bollskickliga och framåtlutade i sin press. Ibland har de haft marginalerna på sin sida och kanske fått med sig lite mer poäng än vad de förtjänat. För oss handlar det om att vi inte kan släppa koncentrationen under vissa delar av matcherna. Vi har gjort det då och då och det har resulterat i att vi släpper in lite för mycket mål. Vi måste kunna hålla fokus halvlekarna ut och inte i 44,5 som mot Alingsås.

…att krama ur det sista innan laget gå på ledighet:
– Efter matchen mot Alingsås har vi alla en revanschlusta som skapar motivation. Alla spelare här har gått på ledighet flera somrar tidigare och alla vet hur det är att vinna sista matchen jämfört med hur det är att inte vinna och ha den hängande över sig som ett moln. Tjejerna har varit otroligt fokuserade under så vi kommer gå in med full kraft.

huvudpartners

officiella partners