Valfridsson inför bortamatchen mot Gamla Upsala SK

Publicerad 14 juni 2024 i Dam,Nyheter

Efter fem raka segrar i Elitettan åker ett MFF med självförtroende till Uppsala för att under lördagen ta sig an Gamla Upsala SK.

Matchfakta

Gamla Upsala SK – Malmö FF
Lördag 15 juni, 14:00.
Lötens IP.

Matchen sänds på Expressen.

Jonas Valfridsson om…

…truppläget: 
– Det ser ut ungefär som det har gjort tidigare. Positivt är att Nova [Rolfsson] är tillbaka och i spelbart skick, även om hon var med förra helgen så kunde vi inte använda henne då, men nu känner vi att vi kan göra det. 

…motståndet som väntar: 
– Gamla Upsala är ett lag med mycket bra spelare som spelat bra fotboll de senaste åren men hamnat i ett läge där de fick en skada på en forward tidigt. Tror det strulat lite för dem där, sen har de haft lite småskador på spelare som börjar komma tillbaka. Egentligen trodde jag att de skulle ligga lite högre upp i serien, men jag tror att de kommer trumma igång och nu slog de Bollstanäs senast. En bra vinst för dem, ett bra fotbollslag är det. 

…vad som blir viktigast för MFF:
– Att vi fortsätter göra det vi gör bra, kontrollera matchen med vårt bollinnehav. Inte låta det bli en match där det böljar fram och tillbaka, den vill vi inte ha. För då kommer de kunna utnyttja sina styrkor eftersom de är lite mer böljande i sitt spel och ganska framåtlutade. För oss handlar det om att kontrollera matchen med boll. 

…självförtroendet efter fem raka vinster: 
– Det är alltid bra att vinna fotbollsmatcher. Det har varit lite olika typer av matcher. Vi känner att vi kan hantera ett fysiskt spel. Vi har sett de senaste matcherna att vi kan verkligen dominera med boll, styra med boll och vinna på det sättet. Jag tycker att vi börjar addera grejer i vårt spel som ger oss väldigt mycket självförtroende och en tillit i vårt spel.

huvudpartners

officiella partners