UYL: Bländande halvlek räckte inte till poäng

Publicerad 20 oktober 2021 i Nyheter,Ungdom

När Isak Bjerkebo satte 2–0 i inledningen av den andra halvleken såg det ut att bli MFF-seger på Kingsmeadow Stadium. Men på sexton minuter vände Chelsea FC matchen och det slutade med tung förlust för P19 i UEFA Youth League.

211020 Xavier Simons of Chelsea and Hugo Larsson of Malmö FF during the UEFA Youth League match between Chelsea and Malmö FF on October 20, 2021 in London. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0307

MÅL

Chelsea FC: Dion Rankine (61), Xavier Simsons (69′), Byan Fiabema (77′), Silko Thomas (88′)
Malmö FF: Isak Bjerkebo (6′) (58′)

nyckelhändelser

4′ En lågt slagen högerhörna från Melker Widell landar hos Josef Al-Imam strax utanför straffområdes linjen. MFF-försvararen drar till på ett tillslag och får iväg ett tungt avslut som Chelsea målvakten klarar med vissa besvär.

6′ Vi inleder matchen i ett rasande tempo och får snabb utdelning. Pontus Strömberg tar sig ner till kortlinjen och hittar Isak Bjerkebo i straffområdet som trycker in matchens första mål.

8′ Nytt fint kombinationsspel tar oss in i offensivt straffområde. Den här gången är det Nanasi och Widell som hittar varandra och 2–0-målet är nära.

29′ Vi fortsätter att skapa farliga målchanser. Sebastian Nanasi och Melker Widell hittar återigen in bakom hemmalagets backlinje. Widell drar på ett stenhårt avslut och den här gången är ribban är i vägen för nytt måljubel.

47′ Nanasi snappar upp en boll på mittfältet och ser Bjerkebo som sticker i djupled. Passningen är perfekt och Bjerkebos avslut smiter precis utanför Chelseamålvaktens högra stolpe.

50′ Sebastian Nanasi troklar sig in i straffområdet och kommer ren mot målvakten som gör en fin räddning.

55′ Chelsea fyller på med mycket folk och kommer runt på vår högerkant. Får iväg ett välplacerat avslut men Melker Ellborg gör en fantastisk enhandsräddning nere vid stolproten.

58′ Chelsea har börjat sin jakt på en kvittering och öppnar samtidigt upp sig bakåt. Vi bjuder på en fin kontring, kommer runt längs högerkanten och Isak Bjerkebo trycker in sitt- och vårt andra mål för dagen. 0–2.

61′ Hemmalaget står för en snabb reducering.

69′ Chelsea får energi av sitt mål och med en stor dos flyt kommer också kvitteringen kort efter.

78′ Hemmalaget fullbordar sin vändning och går upp till 3–2 efter en vänsterhörna.

88′ Chelsea lyckas även göra ett fjärde mål i den andra halvleken.

MAX WESTERBERG efter matchen

– I 60 minuter tycker jag vi gör en närmast perfekt prestation och är förtjänta av att göra både ett och två mål till. Vi går in i paus med en rättvis ledning och bygger vidare på det i den andra halvleken. Vi gör 2–0 och har möjligheter att göra både ett och två mål till men istället för att ta tillvara på våra chanser så bjuder vi in Chelsea i matchen och de får med sig det där extra flytet som vi saknade idag.

– När de reducerar så får energi men jag tycker vi fortsätter att spela med gott mod. Vi är välpositionerade, koncentrerade och sätter vår press men vi orkar inte hela vägen. Även när de går upp till 2–2 så prickar vi rätt i det taktiska vi vill göra.

– Efter en sån här match kan inte säga så mycket till killarna. De och vi är besvikna här och nu men det finns mycket vi kan lära oss av och under de här resorna. Vi tar med oss den första timmen av vår egen prestation. Det vi också kan ta med oss är att vi möter ett av världens bästa u19 lag och gör det riktigt bra. Men på den här nivån så gäller det att vara närvarande i 90 minuter. Och då vi blir trötta mot slutet av matchen så orkar vi inte det idag.