Utredningsarbetet kring incidenten vid cupfinalen igång

Publicerad 18 maj 2018 i Nyheter

I slutet av finalen av Svenska cupen den 10 maj tvingades domaren tillfälligt bryta matchen eftersom ett antal individer från en av MFF:s läktarsektioner tog sig förbi avspärrningar och begick brottsliga handlingar. Arbetet med att identifiera dessa individer är nu igång.

Omkring 5000 MFF-supportrar befann sig på plats på Tele2 Arena under cupfinalen och gav laget ett fantastiskt stöd genom hela matchen. Prestationen på planen motsvarade dock inte de krav och förväntningar som både vi själva och våra supportrar ställer på oss.

Hos några individer tog sig frustrationen ett uttryck som under inga som helst omständigheter är acceptabelt. Bildmaterial från incidenten är nu insamlat och i nära samverkan med Polisen kommer Malmö FF att gå igenom materialet med syfte att identifiera individerna som begick de brottsliga handlingarna.

Parallellt med Polisens och åklagarens process tas ärendet upp i Malmö FF:s säkerhetskommitté. Där kan man vid stöd i utredningsmaterialet ta beslut om arrangörsavstängningar och ge underlag till styrelsen för eventuella uteslutningar av medlemmar.

Malmö FF har hittills identifierat en person, vilket har resulterat i en arrangörsavstängning. Vi bedömer att det finns goda förutsättningar att identifiera en stor andel av personerna som begick de brottsliga handlingarna.

Läs mer om MFF:s säkerhetsarbete här

huvudpartners

officiella partners