Ute i Europa: Behrang Safari

Publicerad 02 november 2010

I veckan stämde MFFs Ola Gällstad av läget med en av våra himmelsblå ute i Europa, Behrang Safari.

Fem snabba med Behrang Safari:

Hej Behrang, hur är läget efter en intensiv höst?
Tack bara bra. Som du säger så har det varit en väldigt intensiv höst med mycket matcher, men det är bara kul. Det är under sådana perioder som man utvecklas som spelare.

Ett tufft program med Ligan, Champions League och Landslaget?
Ja det stämmer, men det har varit bra. Det blev några tuffa dagar efter Hollands matchen. 4-0 var väl inte riktigt det vi hade planerat. Men det är något man måste koppla bort när man spelar på denna nivån. Det var väldigt skönt att vi hade match med Basel så tätt inpå som det var.

Hur har du upplevt säsongen under de första månaderna i Basel?
Självklart är det väldigt inspirerande att få lov att spela Champions League i år igen. Vi hamnade i en grupp som vi känner att vi har möjlighet att gå vidare ifrån (Bayern München, Cluj och Roma). Efter förluster mot Bayern München och Cluj, gjorde vi en supermatch och besegrade Roma borta med 3-1. 

Hur har det gått för er i ligan?
Vi är nöjda så här långt, vi har spelat 12 matcher och ligger på andraplats efter FC Luzern som leder. Men det är långt kvar och många matcher, men vi hoppas självklart att vi är med och spelar om guldet även i år.

Till sist Behrang många tidningar i Sverige spekulerar i att du kommer lämna Basel, är det så?
Ja jag har förstått det. Jag har kontrakt med Basel som går ut efter säsongen. Vad som händer sen får vi se. Jag tycker det är väldigt viktigt att jag håller fokus där jag är nu så får vi se efter säsongen. Men som det är nu är det fullt fokus på Basel.

Tack för pratstunden Behrang och lycka till!