Uppskattad medlemsträff i Stockholm

Publicerad 10 augusti 2017 i Nyheter

I söndags, dagen innan vinstmatchen borta mot Djurgårdens IF, anordnade Malmö FF en medlemsträff i Stockholm. Över 50 medlemmar kom för att ställa frågor och diskutera.

Från Malmö FF närvarade vd Niclas Carlnén och medlemsansvarige Pierre Nordberg på den nästan två timmar långa träffen. Niclas Carlnén tycker att det var ett bra sätt att knyta medlemmarna ännu närmare föreningen.

– Det är ett led i det uppdrag vi fått från medlemmarna – att öka medlemsantalet och skapa ett mervärde i medlemskapet. Eftersom vi vet att vi har flera hundra medlemmar i Stockholmsområdet och många som har närmare dit än till Malmö, så är det här ett sätt att skapa kopplingar som gör att även de har möjlighet att ställa frågor direkt till föreningen, säger han.

En del av diskussionerna på träffen handlade om lojalitetsprogram för biljettförköp. Även om vissa ser varenda MFF-match på plats trots geografiska hinder så har många av medlemmarna i andra delar av landet inte möjlighet att gå på särskilt många hemmamatcher men besöker desto fler bortamatcher för att stötta laget.

– Vi är inte riktigt klara med ett sådant program men samlar på oss information för att kunna skapa något som är tekniskt möjligt och utvecklingsbart, säger Niclas Carlnén och fortsätter:

– Det är alltid lättare att diskutera sådant här ansikte till ansikte. Vi får många frågor på mail och via sociala medier men att träffas och få möjlighet att utveckla och ställa följdfrågor ger mycket mer.

Medlemsansvarige Pierre Nordberg var även han nöjd med utfallet av medlemsträffen.

– Våra medlemmar är betydelsefulla för oss oavsett var de bor. Det kändes som att alla på träffen uppskattade att vi var där och visade det. Det var också kul att se så spridda åldrar på alla som var där – allt från 12 till 70 år. En av dem har varit MFF-medlem i 42 år. Han uppskattade det väldigt mycket, säger Pierre Nordberg.

Han berättar vidare att detta var första gången man höll en medlemsträff utanför Malmö och att den positiva responsen gav mersmak.

– Nu ska vi se var och hur vi eventuellt kan göra liknande saker framöver, säger han.

Bli medlem i Malmö FF här.

huvudpartners

officiella partners