Uppladdningen inför återstarten är igång

Publicerad 29 juli 2021 i Dam,Nyheter

MFF är tillbaka från drygt två veckors uppehåll och inledde återsamlingen med att åka på träningsläger i Göteborg. Tränare Fredrik Jahnfors sammanfattar den senaste tiden med laget.

Vårens sista seriematch i division 3 spelades mot IFK Trelleborg och slutade med en 5–0-seger till MFF. Spelarna har sedan dess haft drygt två veckors välbehövligt uppehåll innan träningen drog igång igen. För att förbereda sig på bästa sätt inför återstarten har laget varit på ett fyra dagars träningsläger i Göteborg.

– Vi hade riktigt bra träningspass och riktigt bra diskussioner, säger tränare Fredrik Jahnfors. Både om vårt spel och om utveckling framåt med damlaget och organisationen kring det. Sen hade vi en del ”häng” där vi bara umgicks som grupp. Man ska inte underskatta betydelsen av det när det kommer till lagidrott. Det blev en härlig nystart inför den andra delen av säsongen.

Under lägret spelades även en träningsmatch mot division 1-laget Göteborgs DFF.

– Ett lag som spelar med en välorganiserad hög press som ingen av våra motståndare i division 3 gör. Det tog lite tid innan vi hittade rätt i vårt eget spel. Det blev en tennismatch till att börja med där vi bara slog ifrån oss bollen. Men ganska tidigt tycker jag att spelarna började hitta lugnet och klarade pressen väldigt bra.

Matchen slutade 3–1 till MFF efter mål Bea Andersson, Amanda Kander och Annelie Nilsson.

– För ett år sen kanske vi hade varit nöjda med ett oavgjort resultat mot ett sånt här motstånd, menar Jahnfors. Men nu går vi nog alla in med inställningen att ”det här laget ska vi slå”. Det är ett kvitto på att vi inte utvecklas i takt med division 1-lagen utan att vi har en egen brantare utvecklingskurva.

8 augusti spelas första seriematchen efter uppehållet och då står återigen IFK Trelleborg på motståndarsidan. Innan dess väntar en träningsmatch mot Sjöbo IF, den 1 augusti kl 14:00 som spelas på Malmö Stadion.

– Sjöbo spelar i division två och siktar på att ta sig upp därifrån. Vi kommer ta med ett par av våra spelare från flickor 06, vi försöker ta med dem så ofta vi kan. Sjöbo är ett starkt lag så vi är tacksamma att får en bra match mot bra motstånd innan serien drar igång igen.

Publikinformation till matchen mot Sjöbo IF kommer inom kort.Målen i Träningsmatchen mot Göteborgs DFF

huvudpartners

officiella partners