Uddamålsförlust mot Södra Sandby IF

Publicerad 02 mars 2020 i Dam,Nyheter

En stark första halvlek satte MFF i förarsätet med en tvåmålsledning, men gästande Södra Sandby IF kom tillbaka efter paus och vände till vinst, 3-2.

– Vi gör en fin första halvlek där vi är tajta och samlade i försvarsspelet. Det såg riktigt bra ut. Vi hade en fin rörlighet och bra energi. Vi leder välförtjänt i paus med 2-0, säger MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

Första målet gjordes på volley av Anna Hellsten efter en hörna av Malin Gunnarsson. Bara några minuter senare kom 2-0-målet till på ett liknande sätt. Denna gången var det Gunnarsson som avslutade och sköt bollen i mål.

– Vi hade genomgående väldigt farliga hörnor. Det är en sak vi tar med oss från den här matchen, kommenterade Jahnfors efteråt.

I och kring halvtid gjorde MFF hela åtta byten för att ge speltid åt samtliga uttagna, något som påverkade matchbilden.

– Det är klart att det fick en viss inverkan på spelet i andra halvlek. Vi blev mer utspridda i vårt försvarsspel. Men det ska sägas att vi hade en fin period efter Sandbys reducering. Vi hade lägen att sätta 3-1, men får inte in bollen.

Istället stack Södra Sandby IF upp i två kontringar och fick dubbel utdelning i minut 87 och 89.

– Det är klart att vi inte vill förlora när vi leder med 2-0. Men i en träningsmatch vill vi prioritera att gå runt på så många spelare som möjligt snarare än att få till ett resultat, säger Fredrik Jahnfors.

– När vi ligger tajt och pressar högt, när vi klarar av det kollektivt, då är vi bra och tunga att möta. Det ska vi bygga vidare på.

MFF skulle egentligen ha spelat tävlingspremiär i DM mot Vellinge IF ikväll, men matchen flyttades. Nu är det klart med ny speltid: onsdag 11 mars kl 19:00 på Kirsebergs IP, fri entré. DM-premiären sker på söndag kl 14:00 mot Lilla Torg FF på Mariedals IP.

huvudpartners

officiella partners