Uddamålsförlust i genrepet mot Midtjylland

Publicerad 27 juni 2021 i Herr,Matches

Malmö FF fick se sig besegrade av FC Midtjylland i den första av två träningsmatcher mot danskt motstånd under söndagen. Felix Beijmo blev MFF:s målskytt i matchen som slutade 1–2.

Erdal Rakip under träningsmatchen mot FC Midtjylland den 27 juni 2021.

Nyckelhändelser

1’ 462 MFF:are var på plats och fick igång laget direkt med växelsång.

21’ Antonio Colak och Jo Inge Berget väggade sig fram fint längs högerkanten och var nära att överlista gästernas försvar men avslutet från Colak gick utanför.

25’ Pavle Vagic visade upp kyla på det centrala mittfältet. Med en öppnande passning hittade han ytan hos Jonas Knudsen på vänsterkanten vars inlägg landade perfekt hos Jo Inge Berget som provade direkt på volley. Skottet utanför.

49’ Ett långt inkast av Jonas Knudsen som Anel Ahmedhodzic nickskarvade mot mål. Den danska målvakten lyckades precis tippa bollen över ribban.

51’ Efter ett par fina målchanser från Malmö FF var det istället gästerna som gjorde matchens första mål.

54’ MFF fortsätte att vara giftiga framåt men fick inte utdelning på sina fina chanser. Istället utnyttjade gästerna en kontring och ökade på till 0–2.

56’ Adi Nalic och Antonio Colak bjöd visade på nytt upp ett fint samarbete och nära var det att det blev en snabb replik när Nalic hittade Colak i straffområdet men anfallarens nick räddades av Midtjyllands målvakt.

72’ MÅL! Veljko Birmancevic avancerade ute på sin vänsterkant, tittade upp och serverade Felix Beijmo med en perfekt boll längs marken. Distinkt placerade ytterbacken in MFF:s reducering fram till 1–2.

Jon DAHL TOMASSON efter matchen

– Vi mötte en klok motståndare som är ett spelande lag och som spelar med har hög intensitet, så jag är glad för de chanser vi skapar. Vi har har haft det lite jobbigt med att få till målen under säsongen och med lite flyt hade vi fått utdelning ett par gånger till idag. Men det är inget jag känner någon oro över.

– För att vara en träningsmatch så höll den här matchen hög klass. Två lag som verkligen spelade för att vinna och ingen som höll igen på någon position. Högt tempo och det var tuffa närkamper. Det här är en match vi kommer ha stor nytta av.

mål

MFF: Felix Beijmo (72)

varningar

MFF: Pavle Vagic (28), Erdal Rakip (), Bonke Innocent (73), Adi Nalic (73)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Felix Beijmo, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Erdal Rakip, Pavle Vagic
Jo Inge Berget, Adi Nalic, Sören Rieks
Antonio Colak

Ersättare: Melker Ellborg, Eric Larsson, Veljko Birmancevic, Bonke Innocent, Noah Eile, Franz Brorsson, Sebastian Nanasi, Amin Sarr.

huvudpartners

officiella partners