U21: Oavgjort mot Varberg

Publicerad 05 april 2023 i Herr,Nyheter,U21-match

Ett lag bestående av i princip enbart U19-spelare tog med sig en poäng hem från Varberg i U21 Allsvenskan.

Melker Ellborg var tillsammans med Elison Makolli enda A-spelare på planen i tisdagens U21-match.

Matchfakta

Varbergs BoIS – Malmö FF 1–1 (0–0)
Mål, Malmö FF: Alexi Hughes (55′)

max Westerberg efter matchen

Om prestationen:
– Det var en bra prestation rakt igenom av ett ungt U21-lag. Vi hade bestämt sen ett tag tillbaka att vi skulle åka med ett rent U19-lag till denna matchen, med Melker Ellborg och Elison Makolli som våra enda A-spelare. Varberg startade till stora delar med ett seniorlag så det var en väldigt nyttig match för våra spelare på så sätt. Jag tycker vi tar oss an matchen på ett bra sätt. Vi börjar med att dominera matchen så som vi vill och tvingar Varberg att anpassa sig till oss. Sen tar de sig tillbaka in i matchen, vilket är signifikativt för att mer erfaret lag men under den perioden gör vi det bra defensivt och fredar vårt mål.

– I andra halvlek märker man att de har ambitionen att höja nivån en aning men vi tar oss igenom det också och tar till slut ledningen välförtjänt. Lite surt är det att de hittar en kvittering ganska sent i matchen men i det stora perspektivet kan vi vara mer än nöjda med hur vi tar oss an matchen. Men där och då är vi såklart riktigt besvikna att de får in en boll.

Om Elison Makolli som nyss skrivit på ett A-kontrakt:
– Han har alla förutsättningar att bli elitspelare i vårt A-lag, utan tvekan, särskilt om han får kontinuitet i sin fotboll. Han har alltid varit långt fram i sin utveckling men hade under förra året en liten tuffare period under våren då det var några spelare som spelade framför honom. Det är han inte van vid. Men han tog sig tillbaka starkt och spelade mycket under hösten. Det säger mycket om honom som person. Det är en dedikerad spelare som har det som krävs för att ta sig hela vägen.

Laguppställning

Melker Ellborg
Simon Lindfors, Elison Makolli, Nils Zätterström, Banabas Tagoe (provspelare)
Viggo Jeppsson, William Åkesson, Zakaria Loukili
Zakaryia Enow, Jacob Shamoun, Alexi Hughes

Ersättare: Marcus Pettersson, Linus Larsen, Simeon Jovanovski, Esim Mehmed, Adrian Skogmar, Viggo Karlsson, Alexandru Ghita

huvudpartners

officiella partners