U21: MFF – Helsingborgs IF 1–1

Publicerad 19 september 2017 i Matches

Oscar Lewicki svarade för en fin insats på det centrala mittfältet och blev målskytt i 2-2-matchen borta mot Östersunds FK.En någorlunda ovan målskytt. Det fina långskottet på Jämtkraft Arena var Lewickis andra för säsongen. 

Det blev delad pott i Skånederbyt mellan Malmö FF och Helsingborgs IF på Hyllie IP.

Det var gästerna som tog ledningen i den första halvleken och MFF hade inledningsvis svårt att etablera sitt spel. Tränare Andreas Georgson var dock betydligt mer nöjd med hur laget uppträdde efter halvtidsvilan.

– Vi samlar ihop oss och har ett bra snack i paus och när vi kommer ut har vi bättre organisation i försvarsspelet. Vi visar bättre attityd och positionerna satt tydligare vilket gjorde att vi började skapa målchanser.

– HIF hade det ganska kämpigt när vi hotade med ett varierat anfallsspel, vi skapade både fina kombinationer och spel i djupled. Jag är riktigt nöjd med hur vi genomför den andra halvleken.

I slutskedet drog Chadi Hadrous på sig två gula kort vilket medförde att MFF:s offensiv mattades ut.

– Resultatmässigt är det ganska rättvist. Men vi har en längre period där vi skapar mycket och är spelförande. Det tar vi med oss, sammanfattar Andreas Georgson.

Laguppställning
Mathias Nilsson
Joakim Sjöberg, Noel Hansson, Hugo Andersson, Aron Mar Brynjarsson
Felix Konstandeliasz, Victor Kristiansson, Samuel Adrian, Laorent Shabani
Max Olsson, Kevin Harletun

Ersättare: Erik Lindblom, Sanusi Naesae, Victor Larsson, Melker Nilsson, Chadi Hadrous, Amel Crnalic, Amel MujanicFolksam U21 B-slutspel grp 2
Malmö FF – Helsingborgs IF 1-1 (0-1)
Målskytt: Kevin Harletun
Hyllie IP

huvudpartners

officiella partners