U21: MFF – Halmstads BK 0–3

Publicerad 27 maj 2019 i Nyheter,U21-match

Det blev förlust för MFF:s U21-lag i vårens sista seriematch mot Halmstads BK.

– Inledningsvis såg det ut som en match som vi kommer att kunna styra på det sätt vi vill. Vi hade bra kvalité med bollen och skapade en målchans redan efter en minut. Men sedan tog de ledningen och det dröjde fram till halvtidsvilan innan vi kunde samla oss, gruppera om och försöka ta tag i matchen igen, säger tränare Andreas Georgson.

Georgson såg positivt på uppryckningen i den andra halvleken och lyfte fram Melker Nilssons och Laorent Shabanis insatser.

– Laorent är inblandad i nästan allt som vi skapar framåt och tar ett stort ansvar trots att vi går bort oss och inte får till spelet. Melker drog ett tungt lass på mitten både i det offensiva och det defensiva spelet, det är jag väldigt nöjd med.

– På en dålig dag så tar vi ändå tag i matchen igen och har ganska långa sekvenser där vi gör det okej. Men det ledde inte till mer än några distansskott från hyfsade lägen.

Slutsiffrorna skrevs till 0-3 och MFF avslutar därmed vårsäsongen i U21 Allsvenskan Södra som tabelltvåa, två poäng efter dagens motståndare Halmstads BK.

Matchfakta

U21 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Halmstads BK 0-3
27 maj 16:00
Hybridplanen, Stadionområdet

LAGUPPSTÄLLNING

Mathias Nilsson

Johan Rapp, Noel Hansson, Victor Larsson

Mubaarak Nuh, Melker Nilsson, Amel Mujanic, Laorent Shabani, Yahya Kalley

Kevin Harletun, Tim Prica

Ersättare: Lamin Sarr, Noah Eile, Henrik Rossborg, Aleksander Nilsson, Oscar Uddenäs, Amel Crnalic

huvudpartners

officiella partners