U21 krossade Kalmar!

Publicerad 07 oktober 2008

MFF:s besegrade Kalmar FF med 6-1 på Fredrikskans i U21-slutspelets kvartsfinal! I semifinalen väntar HIF på hemmaplan den 14 oktober klockan 17.00. Trolig spelplats är Malmö Stadion.

Kalmar FF U21 – Malmö FF U21

1 – 6 (1-1)

1-0 Självmål
1-1 Anders Andersson
1-2 Agon Mehmeti
1-3 Pontus Jansson
1-4 Jimmy Touma
1-5 Jimmy Touma
1-6 Markus Halsti

MFF:s startelva:
Jonas Sandqvist

Jasmin Sudic, Anders Andersson, Markus Halsti, Erdin Demir

Jiloan Hamad, Omid Nazari, Elvir Biberic, Jimmy Touma

Pontus Jansson, Agon Mehmeti.

Ersättare: Dejan Garaca, Ruben Grönevik, Muamet Asanovski, Hamid Alamin, Alex Nilsson.

MFF:s U21-lag slog till med buller och bång i första slutspelsmatchen, kvartsfinalen mot klara seriesegrarna i södra gruppen Kalmar: de himmelsblå tryckte till smålänningarna på deras hemmaplan med sköna 6-1!

– Vi har folk som vill jobba för varandra idag, springa mycket och spela på ett eller två tillslag. Det här var riktigt kul, säger Leif Engqvist efter matchen.

För att ändå ge motståndarna en chans inledde MFF med att nicka en boll i eget mål. nja, riktigt så överlägset var MFF inte, i alla fall inte till att börja med.
– Första 15-20 var vi inte bra. Vi kom fel i positionerna, yttermittfältarna kom för långt ner och vi störde inte deras uppspel tillräckligt. Vi fick jobba ett slag för att hitta rätt, men sedan var det vi som ägde matchen. Det hade redan börjat vända när den fick 1-0.

Det var Markus Halsti som oturen var framme för; han råkade styra ett inlägg på mål och Jonas Sandqvist blev helt ställd. Men dessbättre lät inte kvitteringen vänta länge på sig. Och mer skulle följa.

1-1 skarvade Anders Andersson in på hörna, och 1-1 var också ställningen i paus. Men matchen var i MFF:s ägo, och under andra halvlek droppade målen in med jämna mellanrum.

1-2. Agon Mehmeti sköt på halvvolley ett inlägg från Jimmy Touma i mål.

1-3. Jiloan Hamad gick förbi på sin kant och slog ett instick till Pontus Jansson, som rundade målvakten med en tvåfotare och satte dit bollen. Kort därpå fick Kalmar en spelar utvisad efter sin andra varning.
– Kalmar var slaget redan, men utvisningen gjorde att vi kunde spela ut ordentligt, säger Leif Engqvist.

1-4. Jimmy Touma, skott in vid första stolpen.
1-5. Jimmy Touma igen, en stänkare i nättaket. (Och om beskrivningen av de två senaste målen känns lite bristfällig, så får källan Leif E ursäktas; det är helt enkelt inte så lätt att hålla reda på exakt vilka omständigheter som gav vilket mål.)
1-6. Med 6-7 minuter kvar av matchen nickade Markus Halsti in sista målet och kunde därmed sägas ha spelat 1-1 med sig själv i matchen.

MFF gjorde inte några byten i matchen.
– Man ska inte göra byten bara för sakens skull säger Leif, som inte ville framhålla någon speciell spelare efter matchen, men till slut ändå fastnar vid ett par individuella insatser:
– Omid Nazari är fantastiskt bra med tanke på att han bara är 91:a, han har tagit stora steg i år. Och Elvir Biberic, som är 90:a och Pontus Jansson, som är 91:a, gör det bra. Pontus spelar enkelt och bra i en svår position [som släpande anfallare]. Anders Andersson är förstås jätteviktig i försvaret för oss, han snackar och pushar de yngre. Och så fick Jonas Sandqvist göra några bra ingripanden i matchen också.

Så var det med den saken. MFF är i semifinal i U21-slutspelet, och där väntar HIF, hemma. Matchen kommer att spelas tisdagen 14 oktober klockan 17.00. Trolig spelplats är Malmö Stadion. Låt oss hoppas på lite derbyrevansch!

/Tobias Christoffersson