U21: Inför IFK Göteborg – MFF

Publicerad 13 mars 2018 i Nyheter

IFK Göteborg väntar på bortaplan i U21-premiären för Malmö FF.

IFK Göteborg – Malmö FF
Tisdag 13 mars 15:00
Prioritet Serneke Arena

Nytt för i år är att MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson kommer att ha ensamt ansvar för U21-matcherna, något som ligger helt i linje med hans särskilda ansvar för att främja övergången från ungdomslag till A-trupp.

– Det blir kul. Vi åker med en ganska ung U21-trupp, men en riktigt bra sådan. Det blir en chans för lärlingarna att ta ansvar och leda laget i anfallsspel och försvarsspel. Det kommer att vara jättebra för dem att få möjlighet att ta plats, men också att spela med U19-spelare som är högst redo för den här typen av matcher, säger Andreas Georgson.

IFK Göteborg, som bekant åkte ut mot MFF i kvartsfinalen i Svenska cupen, mönstrar en stark startelva med bland annat sju A-lagsspelare.

– Det blir ett grymt test för oss där vi inte får gå ifrån våra idéer. Vi ska försöka föra matchen ändå och sen får vi se hur långa perioder vi klarar det. I försvarsspelet ska vi leta efter tillfällen att störa dem högre upp i plan.

– Trots att de är mer erfarna kommer detta vara bästa sättet att testa var vi är i vår process. Vi gjorde det väldigt bra i två träningsmatcher mot Roskilde och Nordsjälland. Men då var vi uppbackade av några äldre spelare. En sån här match ställer lite högre krav på andra spelare att ta den taktpinnen, säger Andreas Georgson.

Inför starten av årets U21-serier har det fattats beslut om en del förändringar i upplägget. Från och med i år kommer klubbar flyttas upp respektive ner efter vårens enkelmatcher och serien nollställs efter sommaren. Vinnarna i norra och södra serien möts sedan i final efter höstens matcher. Dessutom slopas åldersbegränsningen helt. Läs mer om det nya upplägget här.

För den som är intresserad av att se matchen går den att följa via direktsändning i IFK Göteborgs app.

Laguppställning
Mathias Nilsson
Sanusi Naesae, Noel Hansson, Hugo Andersson, Yahya Kalley
Felix Konstandeliasz, Melker Nilsson, Samuel Adrian, Amel Crnalic 
Laorent Shabani, Kevin Harletun

Ersättare: Johan Rapp, Albin Sundgren, Måns Ingvarson, Samir Polozen, Jakob Radgowski

huvudpartners

officiella partners