U21: IFK Göteborg – MFF 2–0

Publicerad 13 mars 2018 i U21-match

MFF föll med 2-0 i U21-premiären mot ett erfaret IFK Göteborg.

Trots förlusten kunde tränare Andreas Georgson efter slutsignalen urskilja en del ljusglimtar, framför allt från den första halvleken.

– De sakerna som vi enades om i gruppen på förhand är jag nöjd med. Vi gör ett riktigt bra försök att föra matchen i 90 minuter och framför allt i första halvlek är vi dominanta. Göteborg pressar men vi lyckas spela oss ur det på ett bra sätt. Vårt höga försvarsspel gör att vi har fin kontroll.

I andra halvlek tog IFK Göteborg ledningen efter en fast situation som dessvärre slutade med ett MFF-självmål. Kort därpå utökade hemmalaget ledningen.

– Vi tappar lite mod där och kommer in i en sämre period. Jag är lite besviken att vi tillåter oss att förlora matchen där. Däremot avslutar vi bra och skapar flera målchanser sista kvarten. Men skotten hamnar tyvärr i mitten och det klarar deras målvakt.

Malmö FF mönstrade ett ungt lag, vilket innebar en möjlighet för A-truppens lärlingar att utveckla sitt ledarskap.

– De tog stort ansvar och hade alla ”minikaptensroller”. Det gjorde nytta för laget. Hela laget stod upp och körde i 90 minuter med en fin intensitet. Det är surt att inte komma här ifrån med poäng, säger Andreas Georgson.

Laguppställning
Mathias Nilsson
Sanusi Naesae (80’ Albin Sundgren), Noel Hansson, Hugo Andersson, Yahya Kalley
Felix Konstandeliasz, Melker Nilsson (75’ Samir Polozen), Samuel Adrian, Amel Crnalic (80’ Jakob Radgowski)
Laorent Shabani, Kevin Harletun

Ersättare: Johan Rapp, Albin Sundgren, Måns Ingvarson, Samir Polozen, Jakob Radgowski

huvudpartners

officiella partners