U21: IFK Göteborg – MFF 0–3

Publicerad 01 november 2017 i Matches

MFF avslutade U21-säsongen genom att besegra IFK Göteborg med 3-0 på bortaplan.Två mål av Max Olsson och ett av Dennis Hadzikadunic bidrog till att MFF kammade hem tre poäng i seriens sista match. Segern innebar att Malmö FF går vinnande ur sin grupp i B-slutspelet. 

– En bra laginsats från minut ett. Första halvlek styr vi med bra tålamod där vi låter Göteborg jobba. Vi flyttar bollen och skapar lägen och gör välförtjänt 1-0, resonerar MFF:s tränare Olof Persson efter matchen. 

Efter ledningsmålet flyttade IFK Göteborg fram sina positioner och pressade hårdare, men MFF utökade ledningen två gånger om. 

– Max Olsson gjorde ettan och trean och båda målen föranleddes av fint spel där vi bytte kant och fick rörelse i djupled. Det var helt klart mycket fotbollsgodis i de målen, säger Olof Persson och fortsätter: 

– Det var ett bra sätt att runda av säsongen även om vi såklart hade velat vara med och spela om SM-guldet i ett A-slutspel. Men efter omständigheterna och med de prioriteringar vi har gjort under året är vi nöjda, säger Olof Persson. 

Matchen spelades på Kamratgårdens hybridgräsplan. Olof Persson var imponerad av underlaget och ser fram emot att kunna utnyttja den egna hybridmattan på Stadionområdet i allt större utsträckning. 

– Det kommer bli ett lyft för oss. Att den 1 november kunna spela på ett sådant underlag och bedriva sån här fotboll, det är starkt. Vi kommer att kunna hålla kvalitativa träningar på vår hybridyta. Det kommer att gynna oss som vill spela snabb och offensiv fotboll, säger Olof Persson. 

U21: IFK Göteborg – Malmö FF 0–3
Malmö FF: Max Olsson 2, Dennis Hadzikadunic 

Laguppställning
1. Mathias Nilsson 
14. Hugo Andersson 
34. Pavle Vagic 
35. Samuel Adrian 
36. Joakim Sjöberg 
37. Dennis Hadzikadunic 
38. Victor Kristiansson 
39. Kevin Harletun 
40. Aron Már Brynjarsson 
43. Max Olsson 
47. Laorent Shabani 

Ersättare
41. Noel Hansson 
42. Amel Mujanic 
48. Samir Polozen 
49. Sanusi Naesae

huvudpartners

officiella partners