U21: IF Elfsborg – MFF 2–1

Publicerad 28 maj 2018 i Matches

Förlust i det som kom att bli vårsäsongens sista U21-match.

IF Elfsborg – Malmö FF 2–1 (2–1)
Målskytt: Samuel Adrian

– Första tjugo minuterna är vi helt av banan. De pressar oss och vi får varken kontroll eller lugn i vårt spel. Vi är fega, ängsliga och gömmer oss lite grand. Men sen har vi två bra anfall och börjar arbeta oss in i matchen. Får en frispark som leder till att vi gör 1-0. Därefter följer en bra tiominutersperiod. Men de kommer tillbaka och gör två mål i slutet av första, säger U21:s tränare Andreas Georgson.

Halvtidsvilan blev en väckarklocka för MFF, som visade upp bättre spel och inställning i den andra halvleken.

– Vi tar en diskussion i paus och rannsakar oss själva. Antingen utvecklar vi oss och testar våra gränser eller så står vi bara där och försöker undvika misstag. Efter det kommer vi ut med mer attityd, mod och vilja. Vi spelar stundtals bort dem i pressen, hotar dem och vill vara med och styra matchen. Andra halvlek är jag klart nöjd med.

– Vi åker på några kontringar, men har ganska stor kontroll och mycket boll på deras planhalva. Vi skapar några riktigt bra chanser som vi tyvärr missar. Det hade mycket väl kunnat bli kvittering och det hade nog varit ganska rättvist.

Andreas Georgson tar med sig den förbättring han fick se efter paus.

– Tycker vi gör en skön uppryckning och avslutar vårsäsongen med ett spel som vi kan stå för. Första 35 minuterna vill vi inte stå för. Den där smygande känslan, när man blir avvaktande och lite rädd, det gäller att slå undan den. Man får bestämma sig och ta kontroll över situationen. Det är en viktig lärdom.

Enligt spelschemat har U21-laget egentligen en match kvar under vårsäsongen, den 19 juni mot Kalmar FF. Men klubbarna anser att det är ett olägligt datum med tanke på att det i samma veva är uppstart och träningsmatcher för respektive A-lag. Klubbledningarna är därför överens om att slå ihop U21 med U19-matchen som spelas mellan lagen den 21 juni i Malmö. Resultatet i den matchen kommer att räknas.

Laguppställning
Mathias Nilsson
Victor Larsson, Noel Hansson, Hugo Andersson, Yahya Kalley
Amel Crnalic, Melker Nilsson, Samuel Adrian, Pavle Vagic
Laorent Shabani, Kevin Harletun

Ersättare: Måns Ingvarson, Johan Rapp, Samir Polozen, Amel Mujanic, Granit Rushiti

huvudpartners

officiella partners