U21-förlust borta mot IF Elfsborg

Publicerad 12 oktober 2016 i Nyheter

Tisdagens förlust med 3–5 borta mot IF Elfsborg betyder att Malmö FF inte längre har chans att gå till final i U21-slutspelet. Men tränaren Olof Persson är ändå nöjd när han blickar tillbaka på året som gått.

Det började bra mot IF Elfsborg. Först gjorde Mattias Svanberg 1–0 och inte långt senare utökade Felix Olsson Lundgren ledningen. Men motståndarna vände och tog ledningen inom loppet av tio minuter.

– Första tjugofem är väldigt bra. Vi förhåller oss till det vi tänkte inför matchen. Sen kommer tio minuter av slarv och icke-beslutsamhet som Elfsborg utnyttjar och gör tre mål på, säger Olof Persson.

Mattias Svanberg fixade en kvittering innan paus. Men i andra halvlek var det IF Elfsborg som lyckades förvalta målchanserna. Slutresultatet skrevs till 3–5. Det betyder att MFF inte längre har chans att vinna slutspelsgruppen och gå till final.

– Snittåldern igår var under 18 år och man märker att vi inte riktigt räcker till rent fysiskt i alla situationer. Men vi har en strategi där vi satsar ungt. Ibland går man på en mina och vi hoppas att vi lär oss något av det, säger Olof Persson.

– På det stora hela har U21-året gått rätt riktning. Vi har föryngrat oss och spelat med upp emot 80 % U19-spelare i matcherna.

IF Elfsborg – Malmö FF 5–3 (3–3)
MFF:s målskyttar: Mattias Svanberg (2), Felix Olsson Lundgren

huvudpartners

officiella partners