U21 förlorade mot Ängelholm

Publicerad 20 augusti 2009

– Lika bra som vi var mot HIF i tisdags, lika dåliga var vi mot Ängelholm ikväll, säger Leif Engqvist efter att MFF U21 förlorat med 2-1 borta mot Ängelholms FF.

Ängelholms FF U21 – Malmö FF U21

2 – 1 (2-0)

Målskytt MFF
2-1 71 min Dardan Rexhepi

MFF:s laguppställning
Dejan Garaca(8)

Filip Stenström, Nenad Stojadinovic, Gabriel, Pelle Holm(54)

Ivo Pekalski(28), Amin Nazari

Skerdiliad Gashi(78), Pontus Jansson(46), Hicham Ali

Alex Nilsson(46)(78)

Ersättare: Tobias Uddenäs(mv), Jetmir Useinovski(54), Patrik Karlsson(28), Robin Simovic(46), Dardan Rexhepi(46).

Plattmatch. Varken mer eller mindre. MFF U21 åkte till Ängelholm för att följa upp tisdagens fina 4-0-seger över HIF – men det gick inte alls.
– Den sämsta matchen vi gjort hittills. Ängelholm var på hugget, och de kunde mycket väl ha gjort ett par mål till. Vi är inte riktigt med idag, säger Leif Engqvist efter matchen.

Ängelholms seger var fullt rättvis i vilket fall som helst, men det ska sägas att matchen började lite struligt för MFF:s del. Redan i åttonde minuten stukade Dejan Garaca foten när han skulle upp och plocka ett inlägg, och innan MFF han byta hade Ängelholm gjort 1-0. Efter målet fick reservkeepern Tobias Uddenäs komma in. Och i 28:e minuten var det Ivo Pekalski som inte kunde fortsätta matchen.
– Skadekänning i låret, vi får hoppas att det inte är en bristning.

2-0 inföll i 35:e minuten, reducering till 2-1 dröjde till den 71:a. Då genom ett gott samarbete mellan de båda inhopparna Dardan Rexhepi och Robin Simovic, som ersatt mindre lyckade Alex Nilsson och Pontus Jansson i halvtid.
– Det är Robin som vinner ett långt uppspel och sätter fram bollen till Dardan, som rundar målvakten och lägger in den i tomt mål. Vi kom lite grann på slutet och hade några småchanser.

Gabriel, Filip Stenström, Pelle Holm och Tobias Uddenäs. Det är de enda som får godkänt efter matchen av Leif Engqvist.
– Knappast någon mer. Resten kommer inte upp i någon bra nivå idag. Alla är ju inte dåliga hela tiden, så fungerar det inte, men som lag – vårt passningsspel var mycket dåligt.

Inte mycket mer att tillägga, egentligen. U21-laget spelar sin nästa match kommande tisdag, då ett malmöderby när LB07 står för motståndet på bortaplan (troligtvis Brovallen i Bunkeflostrand, hemsidan återkommer med besked).

Tobias Christoffersson